Verantwoord afvallen met negatieve calorieën

negatieve calorieënHeb je ooit gehoord van voeding met negatieve calorieën? Dat zijn voedingsmiddelen die weinig calorieën bevatten. Zo weinig zelfs dat het lichaam meer energie nodig heeft om ze te verteren, dan dat ze energie opleveren en dus kunnen worden opgeslagen als vetten. Hoe kun jij natuurlijk afvallen met negatieve calorieën? In dit artikel meer informatie.

Altijd calorieën

Voedingsmiddelen bevatten vrijwel altijd calorieën, tenzij ze bewerkt zijn en alternatieve energie bevatten, zoals met veel lightdranken het geval is. Voedingsmiddelen waarin wel calorieën zitten, maar zo weinig dat het lichaam meer energie kwijt is om ze te verteren, dan dat ze energie opleveren, betekent dat je standaard afvalt met deze producten. Om welke voedingsmiddelen gaat het nu precies?

Voedingsmiddelen met negatieve calorieën

Voeding met negatieve calorieën betreft vooral fruit en groenten, die het liefst rauw gegeten worden. Licht gekookt kan ook, in het geval van boontjes en bietjes. Deze groenten en fruit bevatten van zichzelf zo weinig calorieën dat het je lichaam nauwelijks energie kost om ze te verteren. Wat betreft fruit gaat het om: ananassen, grapefruits, papaya, watermeloen, aardbeien, appels, blauwe bessen, cantaloupe meloen, cranberries, frambozen, honingmeloen, mango, mandarijnen, sinaasappels en perziken. Wat groenten betreft zit je goed met: andijvie, asperge, bieten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chilipeper, courgette, koolraap, knoflook, radijs, sla, sperziebonen, spinazie, spruitjes, tuinkers, ui en wortel.

Zonder vlees en zuivel

Wanneer je af zou willen vallen met negatieve calorieën, moet je het helaas zonder vlees en zuivel doen. Die producten bevatten nu eenmaal veel calorieën, waardoor je lichaam meer energie zal verkrijgen dan verbranden.

Geen sap

Gezien de ingrediënten bestaat het gevaar dat je er sap van wil maken. Een lekker sapje van verschillende vruchten en groenten drinkt misschien iets lekkerder weg dan rauwe groenten en wat stukjes fruit. Maar doe het vooral niet. De kracht zit hem erin dat je lichaam energie verbruikt. Door sap te maken blender je de producten, waardoor je lichaam dat niet meer hoeft te doen. Dat is zonde, want zo kost het je lichaam nog minder energie en verbrandt je weinig.

Fabel of feit?

Er bestaan verschillende ideeën over negatieve calorieën. Sommige mensen zweren erbij, terwijl andere mensen zeggen dat ze niet bestaan. Ieder product zal je meer energie opleveren dan het kost. Hoe dan ook. De producten op de lijst van fruit en groenten zijn erg gezond en bevatten weinig calorieën. Het kan dus helemaal geen kwaad als je er wat meer van zou nuttigen. Gebruik ze bijvoorbeeld als vervangers van vette en ongezonde tussendoortjes en vul dit aan met veel water. In dat geval zit je sowieso groet.

Blijf gevarieerd eten

Een ander gevaar schuilt erin dat je alleen maar rauw voedsel gaat eten. Hoewel er in vlees en zuivel calorieën zitten, is het wel gezond om deze producten te eten. Het gaat erom dat je probeert zo gevarieerd mogelijk te eten. Daarmee verkrijg je voldoende energie voor de dag en zit je lekker in je vel. Wanneer je serieus wil gaan afvallen is het aan te raden om op zoek te gaan naar een goed onderbouwd dieet. Een dieet dat onderzoeken goed doorstaat en overlap heeft met dit artikel is het Paleo dieet. Klik hier om daarover meer te lezen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.