Afvallen met chiazaad

Er zijn veel mensen met overgewicht. Veel mensen die willen afvallen en blijvend gewicht willen verliezen. Er zijn talloze methoden. Sinds kort wordt er meer gesproken over afvallen met chiazaad. Chiazaad zijn zwarte en witte zaden die je kunnen helpen om af te vallen. Hoe? Dat lees je hier.

Chiazaad

Zwarte en witte zaden van de plant Salvia Hispanica zijn de basis achter afvallen met chiazaad, ook wel afvallen met chia genoemd. Deze plant komt uit Midden-Amerika en is onderdeel van een plantenfamilie waar veel keukenkruiden onder bevinden, zoals munt. Chiazaden zijn smakeloos en kunnen op talloze manieren gebruikt worden binnen gerechten. Ze staan vooral bekend om hun voedingseigenschappen, waaronder het verhogen van het energiegehalte.

Gezonde zaden

Chiazaad is gezond en bevat veel voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks kan gebruiken. Door haar unieke samenstelling heeft het gebruik van chiazaden veel gezondheidsvoordelen. Het bevat onder meer essentiële vetzuren, vitamines, vezels en mineralen.

Eetlust verminderen

Het idee achter chiazaden is dat ze de eetlust verminderen en wel als volgt: chiazaden zetten uit als ze in contact komen met water. Door ze te eten zul je in je buik dus meer volume krijgen en eerder het gevoel van verzadigdheid bereiken. Je hebt minder eetlust. Daarnaast hebben de chia zaden de eigenschap om koolhydraten in het lichaam minder hard te laten werken. Ze worden minder snel omgezet in suikers, waardoor de eetlust wordt gedempt en er tevens meer energie opwekken.

Metabolisme

Chiazaden bevatten een hoge concentratie aan omega 3 vetzuren. Ze bevatten bijvoorbeeld acht keer zoveel omega 3 vetzuren dan zalm. Deze vetzuren geven je metabolisme een boost. Daarmee zal je lichaam meer vet verbranden en als je aan krachttraining doet, helpen de zaden je spiermassa toe te laten nemen. Dat heeft vervolgens weer tot effect dat je nóg sneller vet zult verbranden. Tot slot brengen de chiazaden het gehalte aan cholesterol in je lichaam naar beneden.

Salade met chiazaad

Je kunt chiazaad overal bij gebruiken of eten zonder gerecht, maar je kunt er ook uitstekende salades mee maken. Door een gewone, gezonde salade te maken en daar chiazaad aan toe te voegen, zul je na het eten van een maaltijdsalade al sneller het gevoel hebben vol te zitten. Vervolgens grijp je minder snel naar snacks en ongezonde tussendoortjes. Wil je geen salade? Dan kun je de chiazaden ook rauw eten of verwerken in toetjes en smoothies.

Smaakloos

Chiazaden hebben geen smaak. Je zult ze dus niet vies of lekker vinden. Het maakt het eenvoudig om de chia zaden snel aan allerlei gerechten toe te voegen. Chiazaden zijn eenvoudig aan te schaffen en niet duur.

Geen volledige maaltijd

Wees je er wel van bewust dat je met chiazaden geen volledige maaltijd binnenkrijgt. Zie het liever als een methode om te minderen in voeding en toch een vol gevoel te krijgen. Chiazaden voor een maaltijd (in bijvoorbeeld een salade) kunnen je helpen om tijdens de maaltijd minder te eten, waardoor je ook minder energie binnenkrijgt. Als de chiazaden dan gaan werken, zal het effect optimaal zijn.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.