Afvallen door hypnose

 afvallen met hypnoseSoms kom je manieren van afvallen tegen waar je niet zelf aan zou denken. Zo ook afvallen met hypnose. Is het mogelijk om door hypnose af te vallen en zo ja, wat zijn dan de effecten? In dit artikel aandacht voor afvallen met hypnose.

Hypnose

Het idee achter afvallen met hypnose is dat je op zoek gaat naar de oorzaak van het overgewicht. Je probeert te achterhalen waarom je dik geworden bent en hoopt daarmee ook de sleutel in handen te krijgen om het tij te keren en makkelijker af te vallen. Afvallen middels hypnose houdt dus ook in dat je zult praten. Je moet aangeven hoe jij in het leven staat en de therapeut kan vervolgens helpen te achterhalen hoe jij het beste af kunt vallen. Maar het is niet altijd makkelijk om te praten (of te denken). Soms werkt het beter als je in trance bent. Hypnotherapie betekent praten in trance. De therapeut zal je vragen stellen terwijl jij in trance bent. Daardoor zul je niet snel blokkeren en eerder zeggen wat er in je omgaat.

 

Achtergrond

Het idee achter afvallen met hypnose is dat het niet zozeer gaat om gezondere voeding of een methode van afvallen. Het gaat er vaak om dat degene onder hypnose behoefte heeft aan aandacht en de mogelijkheid gevoelens bespreekbaar te maken. Daarmee kunnen stress en spanningen worden weggenomen en zal het afvallen en op gewicht komen makkelijker worden.

Zelfhypnose

Voor afvallen onder hypnose hoef je niet persé naar een therapeut. Je kunt ook jezelf hypnotiseren om af te vallen. Dit verschilt wel met de manier die we hierboven bespraken. Het komt erop neer dat je bij jezelf te raden gaat waarom het afvallen niet wil lukken of hoe jij het beste resultaat uit afvallen kunt halen. Dat bereik je het beste door jezelf te ontspannen. Met zelfhypnose zul je niet zo diep in trance komen als bij een hypnotiseur, omdat je jezelf er ook weer uit moet kunnen ontwaken. Wel kan het helpen om door ontspanning en rust ook in je hoofd wat meer structuur te creëren waardoor afvallen beter zal gaan.

Alternatieve wijze van afvallen

Afvallen met hypnose scharen we onder de alternatieve wijzen van afvallen. Enerzijds heb je wetenschappelijk onderlegde manieren, zoals afvallen door te bewegen of middels een dieet. Anderzijds zijn er alternatieve manieren. Dit zijn manieren die niet voor iedereen zullen werken. Net als bij afvallen met acupunctuur, bijvoorbeeld. Het ligt er helemaal hoe degene die de wijze ondergaat ernaar kijkt. Afvallen zal pas succesvol zijn als degene die af wil vallen overtuigd is van de gekozen methode.

Zelf proberen

Wil je weten of afvallen onder hypnose iets voor jou is? Je kunt het natuurlijk zelf proberen, maar we adviseren je wel eerst informatie te zoeken voor je eraan begint. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ervaringen

Wij zijn, net als onze lezers, benieuwd naar afvallen onder hypnose. Heb jij ervaringen met afvallen onder hypnose? Laat dan een reactie achter en vertel ons wat het effect is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.