5 kilo afvallen in een week

5 kilo afvallen in een weekWil jij ook 5 kilo afvallen in een week? Veel mensen willen snel afvallen. Meerdere kilo’s per week is daarbij een ambitieus doel, want de meeste mensen slagen er nauwelijks in 1 kilo in een week af te vallen. Wil jij toch 5 kilo in een week afvallen? Lees dan hieronder onze richtlijnen.

Snel afvallen

Het is een verandering in mentaliteit en cultuur dat mensen steeds sneller gewicht willen verliezen. Op zich is daar niets mis mee, want met de huidige middelen is het prima te doen om snel af te vallen. Echter gaat het erom dat er wel verantwoord en verstandig wordt afgevallen. Wie wil afvallen moet rekening houden met enkele veranderingen in het lichaam. Wie snel wil afvallen zal die veranderingen dus ook sneller gaan merken.

5 kilo afvallen in een week tijd

Zoals gezegd is het ambitieus om in een week tijd 5 kilo af te vallen. Dat betekent dat je niet alleen moet gaan minderen met eten, maar ook veel zult moeten bewegen. Per dag val je ongeveer 700 tot 800 gram af. Dat betekent dat je er onderhand een dagtaal aan hebt om af te vallen. Zorg dus ook dat je die tijd vindt en vrijmaakt.

5 kilo per week door minder te eten

Je kunt al aardig wat kilo’s verliezen door in een week tijd minder te eten. Je zult er zeker geen vijf kilo per week mee afvallen, maar een kilo – of misschien zelfs twee – is zeker haalbaar. Ga op jacht naar alle ongezonde tussendoortjes en snacks die je op een dag nuttigt en laat die een week lang staan.

5 kilo afvallen in een week door meer te bewegen

Aan meer beweging zul je niet ontkomen als je 5 kilo wil verliezen. Je zult intensief moeten sporten om zoveel energie te verbranden dat je aan die 700 tot 800 gram vet per dag komt. Ga langs bij een sportschool en vraag er naar de mogelijkheden. Het is goed om een personal coach te vragen je te assisteren, want vijf kilo is niet niks. Het zal veel van je vragen en het is verstandig om hier goed voorbereid aan te beginnen. Aan een blessure heb je immers niets.

Vervang frisdrank en alcohol voor water

Wil je echt vijf kilo afvallen in een week? Dan zul je ook frisdranken en alcoholische versnaperingen moeten laten staan. Die helpen je namelijk niet mee bij het afvallen. Je kunt ze vervangen door light-drankjes, maar beter nog door water. Drink veel water, ook tijdens het sporten, om je vochtgehalte op peil te houden.

Houd jezelf in de gaten

Als je eenmaal begonnen bent, moet je jezelf goed in de gaten houden. Je zult stemmingswisselingen merken, omdat je lichaam keihard aan het werk gaat voor je. Wees je hiervan bewust. Je kunt hoofdpijn krijgen of je niet lekker voelen. Herken de symptomen en bespreek ze met je personal coach of met de huisarts. Op die manier zorg je ervoor dat je jezelf niet uitput.

Verstandig afvallen in een week

Het doel om in een week tijd vijf kilo af te vallen is erg ambitieus. Voor veel mensen zal het ook niet haalbaar zijn. Wees daarom bewust van verstandig afvallen. Dat kost weliswaar meer tijd, maar zal ook langer (en beter) resultaat opleveren. Misschien is 2 kilo afvallen in een week een beter idee. Of ga je toch over op een dieet. Een goed dieet, waarbij je in een week tijd al effect zal ervaren, is een koolhydraatarm dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.