Afvallen en het belang van vetten

Niet uitkijken vóór, maar náár vetten. Je zou het misschien niet zeggen, maar het is wel belangrijk bij het afvallen. Wie begint met afvallen probeert vaak vetten te vermijden. Toch is dat niet helemaal de bedoeling. Vetten zijn belangrijk, ook als je wil afvallen. Waarom? Dat lees je hier.

Afvallen zonder vetten?

Veel mensen die afvallen laten vette producten achterwege. Zo drastisch, dat ze meteen alle vetten laten schieten. Maar dan is juist niet de bedoeling. Want ons lichaam heeft vetten nodig. Het betreft echter ‘gezonde vetten’, oftewel vetten die nodig zijn. Vetten zijn namelijk een belangrijke factor binnen een gezonde leefstijl. Niet alleen beschermen vetten onze organen, ze zorgen ook voor de opname van vitaminen A, D, E n K. Tevens vormen vetten een belangrijke energiebron. En die heb je weer nodig wil je nog meer afvallen.

Heb oog voor je lichaam

Ben je van plan, of misschien al bezig, om af te vallen? Denk goed aan je lichaam. Het is belangrijk dat je lichaam – zeker tijdens het afvallen – goed en optimaal functioneert. Je moet voor je lichaam zorgen en je zult dus ook gezond moeten eten. Daar maken vetten deel van uit. Gezonde vetten vind je onder meer in olijfolie en margarine. Zet deze vetten niet opzij, maar blijf ze nuttigen. Zo help je je lichaam fit houden en voorzien van nodige vetzuren.

Toch letten op vetten

Wanneer je toch wil letten op een gezondere inname van vetten, is het aan te raden om oliën te kiezen die en donkere kleur hebben en nootachtig ruiken. Deze oliën zijn namelijk niet gebleekt, waardoor ze gezonder zijn. Tevens is het goed om minder olie te kopen, want je zult dan ook minder gebruiken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.