Afvallen en roken

afvallen en rokenAfvallen en roken, in hoeverre gaan die samen? Het is geen geheim dat roken slecht voor je is en dat er veel mensen zijn die willen afvallen. Echter, er zijn ook mensen die willen stoppen met roken en vervolgens heel snel aankomen. Het mag duidelijk zijn dat er meer gemeenschap is tussen afvallen en roken dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. In dit artikel aandacht voor roken en afvallen.

Stoppen met roken

Veel mensen die stoppen met roken gaan op zoek naar vervangers voor hun verslaving. Het gebeurt dan ook niet zelden dat mensen in korte tijd razendsnel aankomen. Ze stoppen met roken, maar grijpen nu wel naar ongezonde snacks en tussendoortjes. Ze voelen zich vaak rusteloos en moeten iets om handen hebben. Eten is dan makkelijk en vaak binnen handbereik. Meestal begint het onschuldig, maar het kan aardig uit de hand lopen. Overgewicht licht dus zeker op de loer als je wil stoppen met roken.

Roken om af te vallen

Een logische gedachtegang zou zijn dat je moet gaan roken om af te vallen. Het is absoluut geen wijze van afvallen die wij aanbevelen, maar het gebeurt zeker. Mensen die besluiten te gaan roken en hopen zo minder snel naar snacks en andere dikmakers te grijpen. Voor sommigen werkt dit, voor anderen blijft afvallen een probleem, want een sigaret is pas echt lekker met een koekje of een snoepje erbij… Hoe dan ook, afvallen door te gaan roken is het ene kwaad met het andere bestrijden. In plaats van één slechte gewoontes heb je er twee en de kans dat dit goed zal aflopen is klein.

Afvallen en stoppen met roken

Toch stoppen met roken zonder aan te komen? Het is goed om te stoppen met roken en direct te beginnen met gewichtsbeheersing. Dat betekent dat je in de eerste weken heel goed let op wat je eet en dat je zorgt dat dit niet meer wordt. Maak van tevoren een lijstje van wat je op een dag zoal eet en houd je de eerste weken nadat je gestopt bent aan dit lijstje. Het zal moeilijk zijn om vol te houden, maar als je door de eerste weken heen bent wordt het almaar makkelijker.

Beweeg meer

Wat ook helpt is om meer te gaan bewegen als je gestopt bent met afvallen. Niet alleen is bewegen gezond, je valt er ook nog eens door af. Het kan je helpen om af te vallen, omdat je toch meer bent gaan eten. Is dat niet het geval, dan zal het je in ieder geval afleiding verzorgen waardoor je niet naar een sigaret hoeft te grijpen.

Veel water drinken

Wat ook helpt is veel water drinken. Niet alleen het afvallen zal dit ten goede komen, het is tevens een prima alternatief om te stoppen met roken. Iedere keer dat je trek krijgt in een sigaret neem je een flinke slok water. Net zolang totdat dit je nieuwe gewoonte is. Op die manier blijf je je bewust van het stoppen met roken en eet of drink je niet iets dat schadelijk is en waardoor je dikker zal worden.

Vooral volhouden

Voor zowel stoppen met roken als afvallen geldt hetzelfde: de aanhouder wint. Je moet het vooral zien vol te houden. Na de eerste weken zul je merken dat het vanzelf gaat en dat het went. Maar niemand zal je zeggen dat het makkelijk is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.