Een dieet en geluk gaan wél samen

Je hoort steeds vaker dat mensen zoeken naar manieren van afvallen, waarbij ze niet hoeven in te leveren qua kwaliteit van leven. Met andere woorden: ze willen afvallen, maar zich ook gelukkig voelen.

Dat is op zich een positieve ontwikkeling. Want tot voor kort waren vooral diëten populair waarbij je vreselijk af moest zien en jezelf bijna uit moest hongeren. We denken dat terug aan het ziekenhuisdieet, het militaire dieet en eigenlijk elk ander crash dieet.

Maar dieet en geluk kunnen wel degelijk samen. Duur of ingewikkeld hoeft het ook helemaal niet te zijn. Bijvoorbeeld via een koolhydraatarm dieet. Met deze vorm van afvallen kun je in korte tijd zeer effectief gewicht verliezen en op gewicht blijven.

Weight Watchers Feel Good

Een ander bekend dieet dat zich op gezondheid én geluk richt is het dieet van Weight Watchers. Of eigenlijk mogen we geen “dieet” meer zeggen, want het Feel Good programma is een leefstijl die je jezelf aan gaat meten.

Binnen dit dieet wordt geluk centraal gesteld. Het nieuwe uitgangspunt van Weight Watchers is eigenlijk: je moet eerst gelukkig en tevreden zijn met jezelf en dan pas kun je gaan afvallen.

Dat dit steeds meer de tendens blijkt te zijn, begrijpen we uit reacties van onze bezoekers en de veelvuldige vraag of er een gelukkige manier van afvallen is.

 

Koolhydraatarm genieten

Een bekend dieet dat kan helpen om op een gelukkige manier blijvend en effectief af te vallen is het koolhydraatarme dieet. Met een koolhydraatarm dieet werk je namelijk niet alleen aan het afvallen, maar krijg je ook een gelukkiger gevoel.

Dat heeft alles te maken met het omgooien van je voedingspatroon. Waar de meeste mensen (verreweg de meeste mensen) momenteel teveel suikers eten en snelle koolhydraten tot zich nemen om eigenlijk maar een kort moment van te kunnen profiteren, richt je je met een koolhydraatarm gerecht juist op de trage koolhydraten en kun je veel langer genieten zonder dat je meer en meer aankomt.

Andere effecten zijn dat je uithoudingsvermogen verbetert, je concentratie beter wordt en zelfs je focus lijkt te verscherpen. Dat gebeurt allemaal door koolhydraatarm te eten, maar koolhydraatarm gerechten zijn allesbehalve gerechten waarbij je af moet zien.

 

Lekker tafelen met koolhydraatarme gerechten

Koolhydraatarme gerechten zitten boordevol eiwitten en zijn dan ook vooral op basis van vlees en vis gemaakt. Je kunt dus heerlijk tafelen met behulp van deze recepten en hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het afvallen bent.

Dat is maar goed ook, want voor het beste effect blijf je de rest van je leven meer koolhydraatarme gerechten eten. Op die manier kun je het dieet vasthouden en krijg je meer en meer controle op je gewicht. Je zal versteld staan wat je al binnen een week met koolhydraatarm eten kunt bereiken. Lees bijvoorbeeld ons artikel over één kilo afvallen in een week tijd. Dat gebeurt allemaal op basis van minderen met koolhydraten.

 

Conclusie

Geluk is voor meer en meer mensen een voorwaarde geworden. Ze willen oprecht gelukkig zijn en dat is een mooi streven. Afvallen heeft vaak de naam het geluk in de weg te staan, maar daarin zijn ook goede ontwikkelingen te zien. Zo is het bekende dieet Weight Watchers een positieve en gelukkiger makende weg ingeslagen met haar Feel Good programma, maar werkt ook het bekende en populaire koolhydraatarme dieet je om op een fijne, prettige manier af te vallen en gelukkig te blijven of te worden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.