Afvallen heupen

Wat stoort vrouwen het meest als het om lichaamsvet gaat? Op de eerste plaats staat vast en zeker het vet rondom de buik (zoals zwembandjes). Maar op een goede tweede plaats staan al snel de heupen. De heupen vormen voor vrouwen een bron van irritatie. Veelgehoorde klachten en enkele oplossingen lees je hieronder.

Klachten over de heupen

Onze mailboxen raken overspoeld door klachten over afvallen rond de heupen. ”Ik doe al twee maanden mijn uiterste best met shakes, oefeningen, een steengoed dieet en toch wil het maar niet lukken om vet rond de heupen kwijt te raken,” schrijft Janine ons. Pascalle vult haar aan: ”Overal heb ik het vet zien verdwijnen. Het is weg bij mijn armen, mijn benen en zelfs bij mijn billen en buik merk ik verschil. Maar als ik in de spiegel kijk ben ik niet tevreden, want mijn heupen lijken ineens zo groot.”
De heupen vormen dus een bron van irritatie. Hoe komt het dat heupvet zich zo moeilijk laat verwijderen?

Vet op de heupen

Wanneer je dik wordt zoekt het vet eerst een plek op waar het zich makkelijk kan vormen. Zo worden energiereserves (want dat is wat vet in wezen is) opgeslagen op drie bekende plaatsen, namelijk de buik, de billen en de benen. Bij veel vrouwen lopen die benen door tot aan de heupen. Afvallen bij je benen zou dus ook effect moeten hebben op afvallen bij je heupen. Deze drie plaatsen zijn tevens de plaatsen waar vet het langst blijft zitten. Begin je dus met afvallen, verwacht dan niet dat de plaatsen waar het vet als eerste is gaan zitten, ook de plaatsen zijn waar het als eerste weer verdwijnt!

Lang wachten

Als je begint met afvallen door meer te bewegen of gezonder te eten (het liefst natuurlijk allebei) zul je merken dat je lichaamsvet begint te verliezen. Eerst bij je armen, dan bij je onderbenen, vervolgens in je gezicht en op je rug (een plaats waar je het wellicht niet had verwacht) en dan pas komt de rest aan de beurt. Je zult dus lang moeten wachten voordat je gaat merken dat ook je benen en heupen er slanker uit komen te zien.

Snel afvallen bij de heupen

Wil je het niet langer op de heupen hebben en heupvet sneller laten verdwijnen? Ga dan vooral die plaatsen trainen waar het vet zit. Doe dus buikspieren en ga veel wandelen. Beweeg hierbij overdreven veel met je heupen, want hoe meer beweging, hoe meer effect er zal zijn. Ook gezonder eten helpt je om sneller af te vallen. Probeer dus de inname van vettige producten of producten met veel suikers te beperken. Want alle suikers en vetten die niet binnenkomen, gaan ook niet op je heupen zitten.

Buik, billen en benen

Het blijft altijd lastig om vet te verliezen op die primaire plaatsen: de buik, de billen en de benen. We hebben er immers al veel over geschreven. Probeer het in ieder geval vol te houden. De aanhouder zal ook hierin winnen. Heb jij tips of adviezen voor lezers van dit artikel? Laat dan vooral een reactie achter.

2 Reacties

  1. Onbekendje mei 3, 2015 Reply
    • Sylvia Sylvia mei 15, 2015 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.