Afvallen met sporten

 afvallen met sportenSporten helpt bij afvallen. Dat is een ding dat zeker is. Maar in hoeverre helpen alle sporten bij afvallen? Wij hebben een aantal feiten op een rijtje gezet over afvallen door middel van sporten. Tevens bespreken we enkele sporten die de moeite zeker zullen lonen als het aankomt op gewicht verliezen en afvallen.

Afvallen door te sporten

Wie sport verbrandt energie en wie energie verbrandt, verbrandt vet. Zo simpel is het. Wanneer je lichaam de energie verbruikt heeft die je de afgelopen uren hebt opgedaan, gaat je lichaam oudere energiebronnen aanboren. Daarmee wordt vet omgezet in energie en verbrandt. Op die manier verlaat vet je lichaam terwijl jij lekker aan het sporten bent. Hoe meer jij beweegt, hoe meer je lichaam voor je verbrandt. Dat betekent dat vaker sporten dus ook meer verbranding op zal leveren. Echter moet je wel voorzichtig zijn, want een blessure en overbelasting zitten in een klein hoekje. En de ervaring leert dat beiden niet goed zijn voor het afvallen.

 

Veel calorieën verbranden

Het is dus zaak om op zoek te gaan naar sporten die veel calorieën verbranden. Er zijn er een aantal die bekend staan om hun vele verbranding. Tennis is een sport waarbij je in korte tijd korte afstanden moet zien te overbruggen. Tevens gebruik je verschillende spiergroepen in je hele lichaam, waardoor je veel energie verbrandt. Zwemmen doet hetzelfde. Je hebt veel kracht nodig om je door het water te slaan. Die kracht haalt je lichaam uit opgeslagen vetten. Afvallen is vet verbranden en door te sporten doe je daar je uiterste best voor.

Krachttraining in de sportschool

Wil je heel zakelijk gaan afvallen, zonder een nieuwe sport te hoeven beoefenen? Dan kun je in de sportschool terecht. Krachttraining werkt heel goed om af te vallen. Want met krachttraining bouw je spiermassa op en spiermassa zelf vereist veel energie. Dus alle energie die je lichaam binnenkomt wordt weer verbrand en omgezet in spieren. Ook oude reserves (vetten) moeten er op die manier aan geloven. Wil je aan de slag gaan met krachttraining in de sportschool? Vraag dan om professionele begeleiding. De meeste sportscholen kunnen je prima helpen om een sport schema op te stellen.

Hardlopen

Wat ook prima helpt om snel op gewicht te komen is hardlopen. Met hardlopen verbrand je in korte tijd bijzonder veel energie. De reserves van je lichaam worden ook snel aangesproken en omgezet in spieren. Voorkom blessures bij het hardlopen en laat een goed stel schoenen aanmeten voordat je ermee begint. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt, omdat je een blessure hebt.

Sport programma

Wil je effectief afvallen? Dan raden we je aan om een sport programma op te laten stellen. Dat kan in de sportschool onder begeleiding van een coach. Maar je kunt, als je je zorgen maakt, ook langs bij de huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Samen met hem bekijk je de mogelijkheden die er zijn op het gebied van afvallen en sporten. Zo kom je erachter op welke manier – en met welke sport – jij het beste resultaat zult behalen.

Laat een reactie achter