Snel een platte buik

snel een platte buikDe zomer komt er weer aan. De droom van zowel mannen als vrouwen om gezien te mogen worden op het strand leeft weer op. Een platte buik voor vrouwen en een gespierde buik (sixpack) voor mannen. Wat moet je doen om deze zomer nog te kunnen pronken met een platte of gespierde buik?

Gezond eten en drinken

Het spreekt voor zich, maar wie er van buiten gezond en fit uit wil zien, zal zich van binnen zo moeten gedragen. Wil je snel resultaat en snel een platte buik of snel een sixpack? Zorg dan dat je veel water drinkt. Probeer de inname van alcohol en drankjes met veel suikers te beperken, want dat zijn gevaarlijke dikmakers. Gezond eten betekent dat je veel groente en fruit nuttigt en fastfood zoveel mogelijk links laat liggen.

Beweeg zoveel je kan

Ook al wil je vooral je buik in vorm hebben, de rest van je lichaam zal mee moeten doen. Beweeg dus waar en wanneer je maar kan. Ga fietsen, hardlopen, joggen, lopend naar het werk of lopend boodschappen doen. Beweeg de hele dag door, door zoveel mogelijk beweging op te zoeken. Houd je niet van hardlopen? Een flink stuk wandelen kan je zeker ook helpen. Beweging ligt als het ware voor het oprapen. Het is dus niet moeilijk om snel te kunnen bewegen.

Richt je op je buik

Natuurlijk heb je een doel. Je wil snel een platte buik of snel een sixpack. Dat betekent natuurlijk ook dat je je op je buik moet richten. Of je nu een sixpack wil of buikvet wil verliezen, je kunt je op je buik richten door enkele oefeningen te doen. Bijvoorbeeld:
  • ga op de grond liggen en til je benen steeds een beetje omhoog;
  • ga op je rug op de grond liggen en breng je benen steeds meer naar je schouders en weer terug;
  • ga op je rug op de grond liggen en span je buikspieren aan, terwijl je met je benen fietsbewegingen maakt.

 Lees hier nog meer oefeningen voor een platte buik.

Snel een platte buik

Vooral vrouwen willen snel een platte buik. Gezond eten en drinken en veel bewegen kunnen je daarbij helpen. Een combinatie is natuurlijk helemaal ideaal. Maar geef jezelf wel wat tijd en houd je aan een strak programma. Stel het liefst doelen die je binnen korte tijd kunt verwezenlijken, zodat je succes ervaart. En je mag jezelf zeker belonen als je je doel bereikt hebt.

Snel een sixpack

Mannen willen het liefst een sixpack, waar vrouwen graag naar mogen kijken. Een sixpack kost even wat moeite, maar zodra je die eenmaal hebt, kun je hem eenvoudig onderhouden. Begin niet te zwaar en bouw dit langzaam op. Want als je blessures oploopt, kun je wel fluiten naar een sixpack in de zomer. Hoe intensiever de druk wordt opgevoerd, hoe harder de spieren moeten werken en hoe zichtbaarder ze zullen worden.

Met een platte en gespierde buik de zomer in

Met bovenstaande tips en adviezen mag het geen probleem zijn om een strakke buik te hebben voor de zomer, of over een mooie sixpack te beschikken. Laat de zomer dus maar komen!

Lees ook 7 redenen om af te vallen

Laat een reactie achter