Afvallen met shakes

Van de hulpmiddelen die je kunnen helpen met afvallen vormen de shakes een geliefd onderdeel. Afvallen met shakes is namelijk makkelijk en snel te doen. Maar hoe werkt afvallen met shakes nu echt en hoe gaat het in de praktijk?

Wat is afvallen met shakes?

Als je wil afvallen met een shake, ga je eigenlijk op zoek naar vervangers voor je dagelijkse voeding. In plaats van dikmakers en koolhydraten, die zorgen dat overtollige energie wordt opgeslagen als vet, ga je caloriearmer voedsel nuttigen. Dat voedsel zit in een shake, een vloeibare substantie die belangrijke voedingsstoffen bevat, maar niet dik maakt. Die drankjes worden meerdere keren per dag genuttigd en vervangen als het ware de maaltijd.

Verschillende vormen

Er zijn allerlei verschillende shakes op de markt, van verschillende fabrikanten. De shakes hebben de volgende zaken gemeen:
         ze helpen je bij het afvallen;
         ze vervangen maaltijden;
         ze zitten vol met belangrijke voedingsstoffen;
         ze zijn in verschillende smaken te verkrijgen.
Je kunt shakes hebben op basis van eiwitten. Dat zijn proteïnerijke shakes die je een vol en verzadigd gevoel geven, waardoor je minder de neiging hebt om te gaan snoepen en snaaien. Dat heeft een groot voordeel, want zo kom je niet aan terwijl je bezig bent met afvallen. Een win-win situatie zou je kunnen zeggen.

Programma afvallen met shakes

Doorgaans maken de shakes deel uit van een bepaald dieet. Je krijgt bijvoorbeeld een weekprogramma waarop je precies kunt zien welke shake je wanneer moet nuttigen. Op die manier went je lichaam aan de nieuwe voeding en de wijze waarop voedingsstoffen ingenomen worden. Naarmate de tijd vordert zul je merken dat je af begint te vallen, zonder dat je honger hebt.

Afname hongergevoel

De afname van het hongergevoel is een heel belangrijk punt bij het afvallen met shakes. De shakes zitten namelijk vol met voedingsstoffen, maar geven tevens een verzadigd gevoel. Je hebt met een dieet gebaseerd op shakes dus niet meer honger, zoals bij veel andere diëten wel het geval is. Die factor is heel essentieel, want de meeste mensen komen juist aan tijdens het afvallen omdat ze af willen rekenen met het continue hongergevoel.

Beginnen met afvallen met shakes

Je kunt direct beginnen met afvallen met shakes. De meeste shakes zijn namelijk gewoon in de supermarkt of bij de drogist te koop. Als je twijfelt over de werking van afvallen met shakes is het aan te raden om er met een deskundige over te praten. Een deskundige kan je precies vertellen wat het afvallen voor jou gaat betekenen en hoe je dit het beste vol kunt houden.

Voordelen afvallen met shakes

Veel mensen kiezen voor afvallen met shakes vanwege de vele voordelen die het heeft. Het belangrijkste voordeel is dat je met shakes nooit moeilijk hoeft te doen, want de shake is kant en klaar te gebruiken en te nuttigen. Je hoeft dus geen ingewikkelde ingrediënten te zoeken en te gebruiken. Een ander voordeel is dat afvallen met shakes lekker is, want de shakes zijn in allerlei smaken leverbaar. Tot slot is afvallen met shakes eenvoudig, want je valt af terwijl je eet. Je zorgt er met het eten van de shake voor dat je vol zit en dus geen behoefte meer hebt aan ander ongezond voedsel. Je krijgt binnen wat je nodig hebt, maar komt niet meer aan dan nodig is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.