Afvallen zonder dieet

Mensen die willen afvallen zoeken steeds vaker naar manieren van afvallen zonder dat ze direct aan een dieet hoeven te beginnen. Hoe kun je afvallen zonder dieet?

Geen dieet

Mensen kunnen allerlei redenen hebben om niet aan een dieet te willen beginnen, ook al kan een dieet veel helpen bij het afvallen. Verschillende redenen zijn:
  • een dieet is teveel gedoe en vraagt veel inspanning;
  • met een dieet mag je weinig lekker eten; 
  • een dieet vraagt om veel discipline en doorzettingsvermogen;
  • er is geen geschikt dieet te vinden.

Afvallen zonder dieet

Genoeg redenen dus om ervoor te kiezen zonder dieet af te vallen. Maar hoe eenvoudig is dat? Veel middelen die helpen bij het afvallen zijn gebaseerd op een dieet. Er zijn veel diëten te vinden en ook veel mensen op wie een dieet een gunstig effect heeft gehad. Maar wat kun jij nu wel doen om af te vallen, zonder dat je aan een dieet hoeft te beginnen.

Enkele tips

Het kan heel eenvoudig zijn. Als je geen dieet wil, maar wel wil afvallen, zul je je eetpatroon toch moeten veranderen. Daarnaast is het goed om veel te gaan bewegen. Zoek een sportclub op of ga vaker met de fiets of ter voet naar het werk. Wil je afrekenen met buikvet en vooral bij je buik afvallen? Schaf dan een buikspierapparaat aan en ga iedere dag een minuut of tien je buikspieren trainen. Als je deze tips combineert kun je zeker gewicht verliezen en afvallen, zonder dat je aan een dieet hoeft te beginnen.

Hoe snel kun je afvallen zonder dieet?

Snel afvallen is lastig als je het zonder dieet doet. Wanneer je door blijft eten zoals je altijd deed, blijven de dikmakers binnenkomen. Beweging en sport zal zeker een en ander omzetten in goede energie en de dikmakers (suikers en koolhydraten) uit je lichaam bannen, maar dat heft zeker tijd nodig. Aangezien je lichaam wel dezelfde voedingsstoffen binnen blijft krijgen, die voor vetopslag zorgen, zal die tijd langer zijn dan wanneer je gaat diëten.

Stimuleren

Je kunt het gewicht verliezen natuurlijk altijd stimuleren door je voedingspatroon te wijzigen. Ga op zoek naar de momenten waarop je teveel eet en aankomt. Laat die snacks en dikmakers eens staan en vervang ze door iets anders, bijvoorbeeld snoepgroenten (zoals wortels, komkommers en tomaat) of gezonde stuks fruit. Op die manier vervang je vet en dikmakend eten voor gezonde voeding. En dat zal het afvallen zonder dieet zeker stimuleren.

Afvallen met dieet

Mensen die willen afvallen kiezen niet voor niks voor een dieet. Een dieet heeft namelijk wel heel veel voordelen te bieden. Zo zorgt een dieet dat je ten eerste voldoende eten binnen krijgt, en ten tweede dat het eten er niet voor zorgt dat je aankomt. Sterker nog: een dieet is een handleiding om je te helpen bij het afvallen.

Lees ook over afvallen in een week zonder dieet

Keuze

De keuze voor wel of niet afvallen zonder dieet is natuurlijk aan jou. Met de tips in dit artikel kom je al heel ver. Voor meer informatie is het goed om eens op gesprek te gaan bij een arts of een gewichtsconsulent.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.