Diëtiste, gewichtsconsulent of voedingsdeskundige… Wie kan je helpen afvallen?

In Nederland zoeken veel mensen hulp bij het afvallen. Die hulp is er op verschillende manieren. Zo kun je een dieet volgen of bepaalde recepten bereiden. Maar ook kun je denken aan begeleiding bij afvallen met behulp van een diëtist.

Hoe werkt afvallen met een diëtist? Daar geven we in dit artikel graag antwoord op. Ook stellen we je graag voor aan een professionele diëtiste, die je vandaag nog kan helpen bij het afvallen.

 

Gewichtsconsulent, diëtist en voedingsdeskundige

De termen gewichtsconsulente, diëtist en voedingsdeskundige komen vaak in dezelfde context naar voren, namelijk die van het afvallen. De meeste mensen denken dan ook dat ze hetzelfde zijn. Hoewel ze alle drie verstand hebben van voeding én afvallen, klopt die aanname deels. De verschillen zijn niet heel groot, maar we zetten ze toch graag even voor je uiteen.

 

Gewichtsconsulenten

Gewichtsconsulenten richten zich vooral op advies bij voeding en beweging. Een dieet of een schema voor een dieet zal een gewichtsconsulent je niet snel geven. Eerder krijg je adviezen om een gezondere levensstijl eigen te maken.

Je kunt bij een gewichtsconsulent terecht als je een BMI hebt dat ligt tussen 18,5 en 30. Heb je echter medische klachten of oorzaken? Dan zal de gewichtsconsulente je doorsturen naar een huisarts of diëtiste.

 

Word je makkelijk gewichtsconsulent?

De titel gewichtsconsulent is niet beschermd, wat betekent dat veel mensen zich gewichtsconsulent mogen noemen. Doorgaans volgt een gewichtsconsulent een MBO-opleiding van twee jaar. Wanneer een gewichtsconsulent een erkend diploma behaald heeft, kan hij of zij zich registreren bij de BGN (Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten). Wanneer je dus zoekt naar een professionele gewichtsconsulent, kun je het beste gaan voor iemand met een certificaat.

 

Diëtisten

De diëtist heeft zich gespecialiseerd op voeding. Zowel zieke mensen als gezonde mensen kunnen bij een diëtist terecht en de doelgroep van diëtisten is echt niet alleen maar mensen die willen afvallen. Ook mensen met een hoge bloeddruk, diabetes, een te hoog cholesterolgehalte of een voedselallergie kunnen de hulp van een diëtist inschakelen.

Wanneer je wel wil afvallen kun je een diëtist inschakelen om je te helpen bij het samenstellen van een dieetschema. De diëtist heeft veel verstand van voeding en kan je dan ook precies vertellen wat je wel en wat je niet mag eten.

Tevens heeft een diëtiste ook medische kennis en weet een diëtiste dus wat goed werkt en wat niet.

 

Word je makkelijk diëtist?

Je wordt alleen diëtist als je een vierjarige opleiding (HBO) over Voeding en Diëtetiek hebt afgerond. Anders dan een gewichtsconsulent is diëtist dus geen vrij beroep.

 

Voedingsdeskundigen

Alles over voeding weten voedingsdeskundigen. Wat kun je beter wel eten en wat kun je beter laten staan als je tot doel hebt om af te vallen?

Een voedingsdeskundige kan het jou vertellen en vanuit die basis jou bijstaan met tips en adviezen om goed en gedegen af te vallen.

 

Word je makkelijk voedingsdeskundige?

De titel “voedingsdeskundige” is niet beschermt en kan dus door iedereen gebruikt worden. Er bestaat een eenjarige opleiding op HBO-niveau tot voedingsdeskundige, maar die hoef je niet gevolgd te hebben.

 

Wie kies je?

Als je wil afvallen, wie kies je dan? Ga je voor een gewichtsconsulent, een diëtist of een voedingsdeskundige?

Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat deze voor iedereen kan verschillen. Wij doen er dan ook geen uitspraak over, hoewel we je wel mee willen geven dat de enige die echt een opleiding gevolgd heeft de diëtist is. Diëtist is geen vrij beroep en mag je dus alleen worden als je aan bepaalde competenties hebt voldaan.

Wij hebben echter wel heel positieve ervaringen met een afvalcoach.

 

Afvalcoach

Eigenlijk is een afvalcoach een beetje van alle drie. De afvalcoach heeft niet alleen de kennis van de voedingsdeskundige en de gewichtsconsulent en de competenties van de diëtist in huis, maar beschikt ook nog eens over de mogelijkheid om jou aan te moedigen, te motiveren en jou zover te krijgen dat je echt gaat afvallen.

Begeleid afvallen met een afvalcoach is dan ook erg effectief. Bezoekers van onze website hebben er al veel ervaring mee en vrijwel iedereen is positief.

 

Afslankcoach Sabine LeijtenBegeleiding bij het afvallen

Kun jij begeleiding bij het afvallen gebruiken? Zoek jij een afvalcoach die jou aanstuurt en op weg helpt, die jou motiveert en zorgt dat je niet opgeeft?

Dan willen we je graag voorstellen aan onze afvalcoach Sabine. Het afgelopen jaar heeft Sabine veel van onze lezers geholpen met haar uitgebreide afslankplan. Deze duurt 60 dagen en brengt je in twee maanden dus naar je streefgewicht toe.

Sabine heeft heel veel ervaring met afslanken, gezondheid en voeding. Ze gaat je in haar afslankplan meer dan 100 effectieve tips geven, die jou gegarandeerd gaan helpen bij het afvallen.

 

In 60 dagen op gewicht?

Snel afvallen is wat veel mensen zoeken. Of je 60 dagen nu snel vindt of niet, het is de tijd die Sabine nodig heeft om jou je streefgewicht te laten bereiken. Je bent dan verzekerd van haar professionele coaching en ook verzekerd van een verantwoorde manier van afvallen. Aan jojoën kom je dus niet meer toe!

Je krijgt van Sabine dagelijks recepten voor ontbijt, lunch en diners. Je krijgt ruim 60 gemakkelijke recepten, maar ook ondersteuning met video’s waarin Sabine je precies uitlegt wat voeding voor je kan doen.

Omdat deze afslankcursus van Sabine grotendeels online is, hoef je er ook helemaal niet veel voor te betalen. Doorgaans kost een sessie bij een diëtist of gewichtsconsulent je al gauw € 70 tot € 90. Bij Sabine betaal je eenmalig € 127 en kun je zo vaak als je wilt gebruik maken van haar adviezen.

Val af in 60 dagen met behulp van Sabine Leijten

Wat vinden onze lezers?

Dieetkompas bereikt per dag veel mensen, waarvan een groot aantal met het plan van Sabine zijn afgevallen. Wat vinden zij ervan? We hielden een pol op onze website en hebben enkele lezers om een reactie gevraagd.

Hieronder zie je de uitslag van de poll:

De 60 Dagen Challenge poll

 

Het merendeel van de gebruikers is erg enthousiast. Bijvoorbeeld onze volgende lezers:

Mieke Sanders: “Ik ben met de Challenge begonnen in juni en was in september inderdaad op streefgewicht. Sabine Leijten hielp me in totaal 15 kilo af te vallen. Het ging makkelijker dan ik van tevoren had verwacht.”

Karlijn Vianen: “Wat ik een groot voordeel vond was dat je toegang kreeg tot allerlei filmpjes en die zo vaak kon zien als je wilde. Veel van die filmpjes waren herkenbaar, omdat ik zelf jaren met een gewichtsconsulent (in het ziekenhuis) heb geprobeerd af te vallen. Maar Sabine kon ik zo vaak terugkijken als ik wilde. Het was een enorm goede investering met een gewenst effect.”

Harry van Gelder: “Sabine heeft mij geholpen om ruim 20 kilo te verliezen. Dat deed ze met lekkere recepten en filmpjes waarin ze me streng toesprak. Het is geen dieet, maar wel heel goed om mee af te vallen. Ik kan het iedereen aanraden!”

Lars Fonville: “De 60 Dagen Challenge is volledig online en dat was voor mij de reden om het te volgen. Ik wilde niet wekelijks ergens naar toe moeten gaan om af te kunnen vallen. Ik wilde het vanuit huis kunnen doen en dat heeft het zeker opgeleverd. Mijn doel was tien kilo, maar ik ben er twaalf kwijtgeraakt.”

 

Natuurlijk zijn er ook puntjes van kritiek:

Sascha Prinsen: “Ik geloof wel dat de informatie klopt, maar mevrouw Leijten maakt zich er wel lekker makkelijk vanaf. Ze komt geen enkele keer kijken en is alleen via mail te benaderen. Dat is toch geen afvalcoach? Ik heb mijn geld teruggevraagd en gelukkig ook gekregen.”

Nadine Stolk: “Als je, zoals ik, niet handig ben met computers, is het een ramp om hiermee af te vallen. Hoe kan ik die filmpjes starten? Waar kan ik de recepten vinden? Wat een slechte zaak. Eigenlijk had ik al direct spijt nadat ik had betaald.”

 

Probeer het zelf

Sabine heeft vertrouwen in jou en wil jou graag helpen met afvallen. Vele tevreden gebruikers gingen je voor (zie de poll). Maar natuurlijk kan het zijn dat je toch niet tevreden bent. Sabine biedt je dan ook een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie. Bevalt haar Challenge je niet? Dan krijg jij je geld terug. Want Sabine wil alleen tevreden klanten.

Val af in 60 dagen met behulp van Sabine Leijten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.