Hoe kun je snel afslanken?

snel afslankenEen veelgestelde vraag in onze mailbox: hoe kan ik snel afslanken? Snel afslanken blijkt tegenwoordig een hot item te zijn. Mensen willen snel afvallen en hebben daar de meest uiteenlopende motieven voor. Ze willen van de zomer weer in hun badpak passen en gezien kunnen worden op het strand, of ze willen in hun trouwjurk of –pak passen en nog meer kunnen genieten van een mooie dag. Andere mensen moeten om gezondheidsredenen afvallen en willen dit snel achter de rug hebben. Aandacht dus voor snel afslanken.

Snel afslanken

De definitie van snel afslanken is niet eenvoudig te geven. Normaal gesproken is het mogelijk om in een maand een paar kilo af te vallen. Maar mensen die snel willen afvallen nemen daar niet altijd genoegen mee. Zij willen het liefst in een week al resultaat zien. Het is mogelijk om in een week af te vallen en gewicht te verliezen, maar dat gaat dan wel aan de hand van een crash dieet. De meeste crash diëten, zoals het ziekenhuisdieet, hebben maar een tijdelijk effect. De kilo’s vliegen er met zo’n dieet letterlijk vanaf, maar heel veilig is het niet. Blijf het liefst ver van een crash dieet en zoek een goede en verantwoorde manier van afslanken.

Intensief bewegen en gezonder eten

Eigenlijk valt en staat alles rondom snel afvallen met meer beweging en gezonder eten. Laat snacks en dikmakers volledig links liggen (stap er in één keer vanaf) en eet minder of gezonder. Je kunt makkelijk een komkommer eten zonder dat je er van aankomt. Als je dan die reep chocolade laat liggen, zul je al binnen een week effect ervaren. Doe dat de hele dag door met alle dikmakers. Suikers in frisdrank zijn minstens zo slecht als ongezond eten, dus drink vooral water en thee. Los van je voeding pas je ook je beweegpatroon aan. Ga vaker de deur uit om te sporten. Ga hardlopen, naar de sportschool en laat overdag zoveel mogelijk de auto staan en verkies de fiets of ga wandelen.

Snel afvallen begint bij jezelf

Hoe snel je af wil vallen heb je zelf in de hand. Het begint bij jou. Laat zien hoe snel jij af kunt vallen door bovenstaande richtlijnen in acht te nemen. Maar wees wel voorzichtig en wees bewust van de risico’s.

Blijf gezond leven tijdens het afvallen

Snel afvallen vraagt veel van je lichaam. Je zult misschien merken dat je lichaam hieraan moet wennen. Je krijgt sneller buikpijn, wordt duizelig en krijgt andere signalen dat je lichaam hard aan het werk is. Wees je bewust van die verandering en ga naar een dokter als je je er niet prettig bij voelt. Deze kan je adviseren hoe je verder moet gaan. Snel afslanken kan ook mentaal een rol gaan spelen. In je hoofd moet je er bewust mee bezig zijn dat je bezig bent met afvallen en dat je niet alles meer kunt dat je wilde.

Rustiger afvallen

Heb je meer tijd en wil je langer resultaat zien? In dat geval is het altijd handig om een dieet uit te kiezen. Er zijn er immers genoeg. Een dieet biedt houvast en richtlijnen en kan je laten inzien dat afvallen ook op een lekkere manier kan. Op onze website hebben we al vele diëten besproken. We beschikken over een lijst met veel gebruikte diëten en hebben regelmatig over diëten geschreven, waaronder over het Dukan dieet en het Atkins dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.