Hoe kun je vanzelf afvallen?

Vanzelf afvallen, kan dat? Hoe fijn zou het zijn als je op de automatische piloot kon afvallen zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Misschien klinkt het een beetje vreemd in de oren, maar automatisch afvallen kan wel degelijk.

In dit artikel leggen we je uit hoe jij ook vanzelf kunt afvallen.

Snel en makkelijk afvallen

Tegenwoordig willen mensen graag snel en makkelijk afvallen. Vanzelf afvallen hoort daar ook bij. Maar helaas is het niet zo eenvoudig, want afvallen gaat niet snel en ook niet makkelijk. Althans, niet als je het goed wil doen en zeker niet als je blijvend resultaat wilt hebben. Wanneer je dus vanzelf wil afvallen, maar nu te maken hebt met overgewicht, zal je wel enkele stappen moeten zetten. Er zijn twee wegen, de makkelijke weg en de moeilijke weg.

 

Makkelijk afvallen

Eiwitten helpen je om spiermassa op te bouwen en te herstellen. Wil je daar meer over weten? Lees dan de informatie in ons artikel over eiwitten. Wanneer je een eiwitrijk dieet eet profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je komt niet aan in vetmassa, omdat eiwitten door je lichaam verbrand worden
  • Eiwitten verstevigen je spiermassa en herstellen beschadigde spieren
  • Het eten van eiwitten zal je een gevoel van verzadiging opleveren, waardoor je geen trek hebt in ongezonde tussendoortjes.

De makkelijke weg is dus om te kiezen voor eiwitrijke recepten. De recepten in het boek FitChef volstaan prima om op de automatische piloot af te vallen, puur en alleen door je voeding aan te passen. Het effect zal zijn dat je zo’n 1 tot 2 kilo in de week verbrandt, afhankelijk van je huidige gewicht.

Wil je meer effect? Dan moet je kiezen voor een wat meer intensieve manier van afvallen.

 

Intensiever afvallen

Nog steeds gaat het om eiwitten. Je moet dus vooral eiwitten eten om alvast een deel van je gewicht te verliezen. Maar om het maximale uit het afslanken te halen, zal je ook moeten gaan sporten. De spiermassa groeit op die manier en gaat vanzelf meer energie verbranden. Op die manier maximaliseer je de opbrengst en kun je per week wel 2 tot 3 kilo vet verbranden (en omzetten in nog meer spieren).

Over hoe spiermassa werkt, vertellen we je graag meer.

 

Spiermassa

Het magische woord voor vanzelf afvallen is “spiermassa”. Door spiermassa op te bouwen, bouw je als het ware een automatische manier van afvallen. Spieren hebben namelijk energie nodig en zullen continu energie uit je lichaam onttrekken om groter te worden. Dus, hoe groter je spieren zijn, hoe meer energie je spieren zullen vergen. Dat betekent dus automatisch afvallen, zonder dat je er nog wat voor hoeft te doen (behalve de spiermassa in stand houden).

 

Spiermassa opbouwen

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je spiermassa hebt. Je zult dus effectief en fanatiek aan het werk moeten met spieren kweken. Dit doe je door veel krachttraining te doen. In de sportschool kunnen ze je daar perfect bij helpen. Zoek oefeningen waarbij je spieren in je borst, armen en benen traint, zodat zich daar grote spieren vormen. Voorbeelden van oefeningen die kunnen helpen zijn gewichtheffen, buikspieroefeningen en dumbell workouts.

 

Vanzelf vet verbranden (samenvatting)

Het klinkt als een vreemd verhaal, maar het is zeker mogelijk om je lichaam zover te krijgen dat het vanzelf vet gaat verbranden. Enerzijds moet je dan overschakelen op meer eiwitrijke voeding. Het boek FitChef kan je hierin prima begeleiden. Door het bereiden van dergelijke eiwitrijke recepten kun je spiermassa laten toenemen én profiteer je van heel veel extra energie, zonder dat je bang hoeft te zijn dat die energie wordt omgezet in vet.

Aan de andere kant kun je gaan bewegen en dan met name je spieren trainen om voor spiermassa te zorgen. Die spieren hebben veel energie nodig en zullen continu voedingsstoffen uit je lichaam halen en omzetten in spiermassa. Er blijft dus geen vet meer over om opgeslagen te worden. Het gevolg:

  • Je valt in razendsnel tempo kilo’s af;
  • Je blijft over voldoende energie beschikken en zal nauwelijks merken dat je anders bent gaan eten.

 

Blijven eten tijdens het afvallen

Een groot voordeel daarvan is dat je kunt blijven eten tijdens het afvallen. Je hoeft er weinig van te merken dat je eigenlijk bezig bent met het verliezen van gewicht. Maak bij voorkeur gebruik van het boek FitChef en lees onze uitgebreide review over dit boek. Je zal er geen spijt van krijgen!

Lees de review van FitChef >>

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.