Snel afvallen? Verlies 1 kilo per week of meer!

Wil je gestructureerd afvallen? Je bent niet de enige. In Nederland zijn veel mensen te zwaar en dagelijks zoeken duizenden mensen naar manieren om af te vallen. Het is slim om dit per kilo te bekijken, want 1 kilo per week afvallen is een heel reëel doel.

1 kilo per week is een gezond streven. Je valt dus verantwoord af en hoeft niet te grijpen naar pillen of crash diëten.

In dit artikel willen we je enkele manieren laten zien waarop je dat kan behalen.

Wellicht is dé manier om per week 1 kilo af te vallen dan wel geschikt voor jou. Deze manier is erop gericht om je in een week tijd 1 kilo te laten verliezen, aan de hand van enkele richtlijnen. Het grote voordeel is dat je op een gezonde, verantwoorde manier afvalt, want 1 kilo per week is helemaal niet zoveel. Hieronder lichten we deze manier van afvallen verder toe.
Verlies 1 kilo per week of meer

1 kilo afvallen, is dat veel?

1 kilo afvallen, is dat eigenlijk veel? Nee hoor, een kilo is helemaal niet zoveel. Er is echter wel een verschil in of je een kilo af wil vallen of niet aan wil komen.

In één kilo (2,2 pond) gaan ongeveer 7.700 calorieën. Dat klinkt als heel veel, maar is op zich weinig. Je lichaam heeft namelijk energie (dus ook calorieën) nodig om te kunnen functioneren. Als jij er echter voor zorgt dat je lichaam minder dan die 7.700 calorieën binnenkrijgt, val je vanzelf af.

Een kilo in de week is op die manier een schijntje.

Onderstaande richtlijnen kunnen je goed op weg helpen om 1 kilo per week te verbranden:

 

Kies een goed moment om te beginnen

Wie wil afvallen kan het beste beginnen op een goed moment. Afvallen wanneer je niet lekker in je vel zit, of wanneer je het heel erg druk hebt, worden afgeraden. De kans dat je het volhoudt is namelijk een stuk kleiner dan wanneer je er wel voor de volle honderd procent voor gaat. Afvallen in bijvoorbeeld december is een stuk lastiger dan in januari. Kies dus een goed moment. Bijvoorbeeld in het weekend, als je er tijd voor hebt.

Wees je er van bewust dat je met het afvallen een verandering zult merken in je dagelijkse leven.

 

Minder 500 calorieën per dag

Zoals gezegd mag je als man 2.500 en als vrouw 2.000 calorieën per dag nuttigen. Je moet er 7.700 zien te verliezen als je een kilo per week wil verliezen. De eerste calorieën halen we uit het minderen van calorie-inname per dag. Minder iedere dag met 500 calorieën en je raakt er in de week al 3.500 kwijt. Hoe kun je 500 calorieën per dag minderen? Bijvoorbeeld door te letten op onderstaande tips:

  • drink geen frisdrank, shakes en op yoghurt gebaseerde smoothies meer en schakel over op light-producten, groene smoothies of (liever nog) water en thee;
  • zoek naar tussendoortjes met minder calorieën, zoals magere melk in plaats van halfvol en tomaten of worteltjes in plaats van chocolade en chips;
  • kies bewust voor het avondeten en neem bijvoorbeeld volkoren pasta in plaats van normale pasta (dit scheelt soms tot wel 40 calorieën).

 

1 kilo per week afvallenVerbrand 500 calorieën per dag extra

Per dag sporten om 500 calorieën te verbranden is mogelijk, maar wel intensief. Wie sporten combineert met een betere voedingsstijl, kan hier heel veel uithalen en veel meer dan 1 kilo per week verbranden.

Als je liever niet intensief sport, helpen alle kleine beetjes beweging. Zorg voor meer beweging door de dag heen en laat de auto staan, ga vaker lopen en wandel iedere avond een flink stuk.

 

Houd het afvallen goed in de gaten

Afvallen en compenseren liggen dicht tegen elkaar aan. Houd daarom goed in de gaten dat je je prestaties niet beloont met eten. Hardlopen is prima, maar dan een zak chips opeten haalt het hele effect weg. Beter nog: ga op zoek naar producten in je huis die je dagelijks eet en die je kunt vervangen voor iets gezonder. Vervang snoep voor fruit en groenten (snoeptomaatjes en komkommers) en drink water in plaats van sap en frisdrank.

 

NIET DOEN: Crash diëten

Wie snel af wil vallen is geneigd zich te storten op een crash dieet. Crash diëten hebben een negatieve naam in de wereld van het afvallen en dat is niet zonder reden. Ze zijn ongezond en leiden tot vervelende gevolgen. Voorbeelden van het crash dieet zijn de volgende:

Vermijd het volgen van dergelijke crash diëten. Ze kunnen op korte termijn veel effect lijken te hebben, maar in wezen verbrand je weinig vet. Wel verlies je spiermassa en vocht en dat is niet wenselijk. Mensen die een crash dieet volgen komen vaak ook heel snel weer aan of worden nog dikker. Ook kan een crash dieet leiden tot stemmingswisselingen en uitdroging.

 

Optimaal afvallen met recepten

Afslank receptenbijbelWil jij niet al teveel moeite doen, maar toch een kilo per week afvallen? Dan raden we je aan om op je voeding te letten. Er zijn complete receptenboeken geschreven voor mensen die willen afvallen. Bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel. Dit is een uiterst compleet boek, inclusief weekmenu’s en dagschema’s, extra recepten voor tussendoortjes en snacks en heel veel informatie. Als jij 1 kilo af wil vallen heb je het meeste in dit boek niet eens nodig. Vervang gewoon één tot twee eetmomenten voor een recept uit dit boek en je valt gegarandeerd die kilo per week (maar vaak zelfs meer!) af. Lees alle voordelen en mogelijkheden op de website zelf.

BEZOEK DE WEBSITE

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.