Afvallen | Wat kun je beter niet drinken?

afvallen, wat kun je beter niet drinkenHoewel we het met afvallen vooral hebben over gewichtsafname door meer te sporten en meer gezond te eten, is er een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien. Ongezonde drankjes, die boordevol zitten met suikers, vetten en calorieën. Welke drankjes kun je beter niet drinken als je serieus wil afvallen? Een overzicht.

Frisdrank, een caloriebom

Een ware bom aan calorieën nuttig je met frisdranken. In een glas zitten al gauw zo’n 80 calorieën. Een glas of drie vier betekent dat je ruim 300 calorieën per dag aan frisdrank nuttigt. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk als je wil afvallen. De meeste frisdranken hebben gelukkig goede alternatieven, zoals light-dranken. Maar nog meer bevelen we het drinken van water en thee aan. Misschien niet leuk, maar als je echt goed wil afvallen, moet je die lekkere zoete frisdrankjes voorlopig laten staan.

Energiedranken geven veel energie

Een hype onder jongeren – maar ook onder steeds meer volwassenen – zijn de zoete energiedranken. Deze zorgen voor een boost aan energie, waardoor je beter zou kunnen presteren of lekkerder in je vel zit. Energiedranken zijn een combinatie van cafeïne en suikers. Heel veel suikers. En zoals je wellicht weet zijn heel veel suikers een grote afrader voor wie wil afvallen. Wanneer je een boost nodig hebt, kun je je beter beperken tot een sterk kopje koffie of espresso (en dan het liefst zonder suiker, natuurlijk!).

Zoete koffie’s: gevaarlijke verleiders

Koffiedrinken is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig als het vroeger was. In plaats van de keuze tussen zwart of met melk en/ of suiker, kun je tegenwoordig kiezen voor de meest heerlijke koffievarianten. Denk aan cappuccino, hazelnootlatte, latte macchiato, cappuccino met kaneel, vanille of karamel en de heerlijke combinaties van koffie met ijs en slagroom die je bij veel bekende koffieketens kunt drinken. Deze vormen van koffie zitten boordevol met suikers en vetten. Veel meer nog dan frisdranken. Hoe lekker ze ook zijn, ze zijn gevaarlijk voor mensen die willen afvallen. Een afrader, dus.

Cocktails krijgen een staartje

Lekker op het strand of op een terrasje een cocktail nuttigen. Een veelvoorkomend straatbeeld, zeker in de zomer. Maar cocktails zitten ook boordevol suikers en calorieën. Zeker mixdranken staan stijf van de suikers. Hoewel deze erg lekker zijn, zorgen ze er ook voor dat je dorst krijgt en houdt. Je drinkt op een avond dan ook vaak meer dan één of twee cocktails en daarmee haal je behoorlijk wat calorieën binnen.

Fruitsappen en milkshakes

Veel fastfoodketens geven je het idee dat je een gezond toetje kunt nuttigen. Maar de naam aardbeienmilkshake wil niet zeggen dat dit gezond is. In milkshakes zit roomijs en melk en beide zorgen voor aardig wat calorieën. Ook fruitsappen zijn vaak op basis van suikers gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je heel veel calorieën binnenkrijgt in slechts een paar slokken. Neem liever een echt stuk fruit na het dineren.

Lees ook over afvallen op een natuurlijke manier

Drankjes die je beter kunt laten staan

Wil je afvallen? In dat geval is het goed om eens kritisch te kijken naar bovenstaande drankjes. Wetende dat ze veel calorieën bevatten is het wellicht verstandig om ze voorlopig te laten staan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.