Afvallen | Wat kun je wel drinken?

afvallen, wat mag je drinkenVeel drankjes zijn niet goed voor het afvallen. Daarover hebben we al een artikel gepubliceerd. Het gaat dan vooral om drankjes die veel suikers en vetten bevatten, zoals frisdranken en zoete koffie’s. Gelukkig zijn er ook drankjes die je wel kunt drinken. Hieronder een overzicht van drankjes die je kunt drinken bij het afvallen, zonder dat het je veel schade berokkent.

Groene thee, een helende werking?

Er zijn veel discussies gaande over afvallen met groene thee. Wij geloven er niet in dat je met een bepaald drankje vanzelf afvalt. Je zult er zelf namelijk ook aan moeten werken. We geloven wel dat groene thee – of andere drank – je kan helpen om een verzadigd gevoel te houden, waardoor je minder drinkt of eet. Groene thee kun je dus gemakkelijk de hele dag door drinken, zonder dat je er van aan zult komen. En mocht het dan alsnog een helende werking hebben, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Water, water en nog eens water

In onze artikelen komt de tip dat water drinken helpt bij het afvallen met enige regelmaat terug en ook hier weer. Water is goed voor je. Water helpt je zeker bij het afvallen, want het is een caloriearme dorstlesser die je een verzadigd en vol gevoel geeft. Anderhalve tot twee liter water per dag zal ervoor zorgen dat je een goed gevuld gevoel hebt, waardoor je minder snel naar vette snacks en ongezonde tussendoortjes zult grijpen. Water drinken helpt je dus zeker en is een aanrader van de bovenste plank.

Koffie voor erbij

Zoete koffie’s staan op het lijstje van dranken die we niet aanraden, omdat er veel slagroom, suiker en melk in zit. Maar een gewoon kopje koffie (het liefst zwart, dus zonder melk en suiker) kun je prima drinken. Het is een lekkere onderbreking van de dag en je krijgt er nog energie van ook. Wil je toch wat variëren met koffie? Doe er dan af en toe eens wat gekookt water bij en creëer voor jezelf een café crème (anders dan het woord doet vermoeden, is dit op basis van water en niet op basis van melk).

Groentesapjes voor gezonde vitaminen

Een groentesapje bevat veel minder calorieën dan een fruitshake en is nog eens voedzaam ook. Je kunt groentesapjes zelf maken van de meest uiteenlopende ingrediënten. Zo creëer je een voedzame shake die ook nog eens lekker is. Omdat je groente drinkt, kun je ’s avonds ook minder uitgebreid dineren, wat het afvallen en afslanken weer ten goede komt.

Light bieren, om toch te kunnen genieten

Veel mensen houden van een alcoholische drank bij het eten. Hoewel alcohol niet bevorderlijk is voor het afvallen, nemen veel mensen toch een glas wijn of een biertje bij het eten of erna. Gelukkig spelen de bierbrouwerijen hierop in door light bieren te produceren. Uiteraard is er wat kritiek op deze bieren, maar feit blijft dat ze gezonder zijn dan gewone bieren en dat je ze gewoon, straffeloos, kunt drinken tijdens het afvallen.

Er blijft genoeg over

In ons artikel over drankjes die je beter kunt laten staan beschreven we veel drankjes die niet goed zijn als je wil afvallen. Gelukkig blijven er nog genoeg alternatieven over, zoals te zien is in bovenstaand artikel. Zo zie je maar. Afvallen hoeft geen straf te zijn.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.