Koolhydraatarm dieet als alternatief voor een crash dieet

Je weet dat we op Dieetkompas geen voorstanders zijn van het crash dieet. Crash diëten helpen je namelijk niet om af te vallen, maar kunnen wel allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Wat ons betreft stop je nu direct met welk crash dieet je dan ook aan het volgen bent.

Wat je dan voor dieet moet gaan volgen? Dat is niet zo moeilijk. Het koolhydraatarme dieet is de beste vervanger voor elk crash dieet.

 

Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Als je Dieetkompas al een tijdje volgt weet je dat we razend enthousiast zijn over een koolhydraatarm dieet, omdat er vele voordelen zijn waar je direct van kan profiteren. Bijvoorbeeld:

  • Een koolhydraatarm dieet is makkelijk te volgen
  • Je kunt direct beginnen aan een koolhydraatarm dieet
  • 10 kilo afvallen in een paar maanden tijd is perfect te doen
  • Je kunt blijvend gewicht verliezen
  • Je zal geen honger ervaren
  • Je krijgt heel veel energie
  • Een koolhydraatarm dieet is ook nog eens goed tegen allerlei andere gezondheidsklachten

Het is niet alleen zo dat je met een koolhydraatarm dieet gruwelijk kunt afvallen en veel vet kan verbranden. Het is ook nog eens zo dat een koolhydraatarm dieet je helpt je bloeddruk en cholesterol te verlagen. Een koolhydraatarm dieet geeft je daarbij ook nog eens vreselijk veel energie om de dag door te komen.

Je zal dus niet snel in een dip komen met een koolhydraatarm dieet, maar wel makkelijk kunnen profiteren van allerlei voordelen.

 

Voorkom crash dieet

Het crash dieet kent vele varianten. Zo zijn er het militaire dieet (ook wel 3 dagen dieet genoemd) waarbij je een strak regime volgt en een aantal dagen nauwelijks eet. Je valt daardoor veel af in gewicht.

Het ziekenhuisdieet doet zo’n beetje hetzelfde, maar dan door je elke dag een gehalveerde behoefte aan calorieën toe te staan. Dan heb je ook nog varianten als het 10 dagen dieet waarbij je in 10 dagen tijd naar een lager gewicht toewerkt.

Ook het soepdieet en het yoghurt dieet zijn voorbeelden van ongezonde crash diëten, waarbij je jezelf uithongert om af te vallen.

 

Gezondheid

Voor je gezondheid zijn deze diëten niet goed. Want je hebt echt meer energie nodig. Vetten, koolhydraten en eiwitten doen zulk belangrijk werk voor je lichaam. Daar mag je niet te licht over denken.

Door een crash dieet te volgen zet je eigenlijk heel belangrijke functies buitenspel. Maar daarbij schaadt het ook nog eens je gezondheid, omdat je meer verliest dan vet. Eigenlijk valt het percentage vet dat je doelgericht met een crash dieet verbrandt heel erg tegen. Je verliest eerder spiermassa en vocht, waardoor je sneller verzwakt en een lagere weerstand krijgt.

 

Koolhydraatarm dieet is het beste alternatief

Een koolhydraatarm dieet is naast het eiwitdieet het beste en goedkoopste alternatief voor een crash dieet. Het leidt niet tot zulk snel resultaat als een crash dieet, maar het verbrandt wel alleen maar vet en laat spiermassa met rust.

Daarbij krijg je energie van een koolhydraatarm dieet en zal je er niet ziek van worden door het te volgen. Wat dat betreft is een koolhydraatarm dieet eigenlijk eindeloos vol te houden, waar je een crash dieet in het beste geval een paar weken vol kunt houden. Iedereen kan afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Maar dan wel zonder honger te hoeven lijden. Een dieet hoeft niet afzien te zijn. Zeker niet als je kiest voor een koolhydraatarm dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.