Kun je een koolhydraatarm dieet volgen met kinderen?

Kinderen in Nederland lopen een verhoogd risico om te dik te worden. Scholen, de GGD en de regering maken zich daar al jaren ernstige zorgen over. De kosten voor een stuk fruit zijn duurder dan veel ongezonde alternatieven. Dat resulteert in ongezonde tussendoortjes en kinderen met overgewicht en zelfs obesitas.

De abonnementsgelden voor sportscholen kunnen door steeds minder ouders betaald worden, of zijn gewoon minder belangrijk. Kinderen eten dus ongezonder en bewegen veel minder. Daarbij komt het feit dat kinderen steeds vaker binnen blijven om te gamen dan dat ze op straat spelen en bewegen.

Zou jij een koolhydraatarm dieet met je kinderen zien zitten? Ons advies: doe het vooral! Een koolhydraatarm dieet kan bij kinderen helemaal geen kwaad. We leggen je graag uit waarom.

 

Vitaminen, mineralen en vezels

De belangrijkste reden dat een koolhydraatarm dieet geschikt is voor kinderen, is omdat je er heel veel natuurlijke producten eet. Je krijgt belangrijke vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en vetzuren binnen die je anders niet binnen krijgt.

Veel gerechten die je kant-en-klaar in de supermarkt kan halen of op basis van pakjes en poedertjes moet bereiden, zijn helemaal niet zo gezond voor kinderen. Ook al gaat er veel groenten in, de sausjes en de dressings zijn echte dikmakers. Boordevol koolhydraten.

Het koken uit een koolhydraatarm receptenboek zal dus zeker resulteren in veel gezondere gerechten en veel gezondere kinderen.

Lekkere gerechten

Daarbij hoeft een kind helemaal niet te weten dat het een koolhydraatarm dieet volgt. Als je dat letterlijk zou zeggen, kan een kind in weerstand gaan. Door gewoon te doen en de lekkerste koolhydraatarme gerechten (want die zijn er genoeg!) te bereiden, kun je tegemoet komen. Je kind zal zich misschien wel afvragen waar al die lekkere creaties ineens vandaan komen.

Door te variëren in gerechten kom je snel te weten wat je kind lekker vindt en kun je op basis daarvan een uitgebreid menu hanteren om je kind zo koolhydraatarm mogelijk te laten eten en drinken.

 

Gezondere tussendoortjes

Wie koolhydraatarm gaat leven, hoeft zich geen zorgen meer te maken over suikerbommen van tussendoortjes. Je geeft gewoon fruit of groenten mee, misschien zelfs een groene smoothie met wat noten en zaden. Hoe dan ook: een koolhydraatarm receptenboek biedt jou heel veel mogelijkheden om gezondere tussendoortjes mee naar school te geven. Je kinderen zullen hiervan smullen en er ook nog eens gezond door blijven. Wat wil je nog meer?

Lees ook  ons artikel over gezonde koolhydraatarme tussendoortjes voor kinderen.

 

Af en toe zondigen

Vergeet niet dat kinderen het ook lekker vinden om te snoepen. Af en toe een snoepje mag dus ook best. Je moet ze daar niet teveel van af houden, want dan loop je de kans dat ze stiekem gaan snoepen. Het snoepen wordt dan het nieuwe roken.

Door gewoon normaal te doen over eten en koolhydraatarme maaltijden te serveren, kun je ook best af en toe een snoepje of koekje goedkeuren. Het is ook een zaak van in de gaten houden. Krijg je het idee dat je kinderen ongezonder worden of dikker worden? Dan is het tijd om in te grijpen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.