Ervaringen koolhydraatarm dieet: afvallen zonder het gevoel van een dieet te hebben

Ervaringen van anderen kunnen een doorslaggevende factor vormen als je wil gaan afvallen met een bepaald dieet. We weten dat als geen ander en verzamelen dan ook graag de gebruikerservaringen die onze lezers hebben met een bepaald dieet.

In dit artikel willen we een ervaring met een koolhydraatarm dieet me je delen. Wie een koolhydraatarm dieet wil volgen, kan zomaar het idee hebben aan het afvallen te zijn zónder een dieet te volgen.

Makkelijk in gebruik

Een koolhydraatarm dieet is namelijk heel makkelijk in gebruik. Je kunt er eigenlijk op elk gewenst moment aan beginnen. Het enige wat je hoeft te doen is een duidelijk koolhydraatarm recept te hebben (het liefst een recept uit een kookboek dat haar sporen verdiend heeft, zoals de Afslank Receptenbijbel) en de tijd te nemen om het te bereiden.

Op die manier begin je direct aan een koolhydraatarm dieet, voor zover je het zo wil noemen.

 

Lekkere gerechten

De gerechten die je koolhydraatarm kunt maken worden geroemd. Ze zijn niet alleen gezond en zitten niet alleen boordevol energie door de aanwezigheid van flinke hoeveelheden eiwitten, ze zijn ook nog eens goed van smaak.

Elke dag kun je variëren in talloze recepten en je kunt boodschappen inslaan conform onze koolhydraatarme dieet lijst. Hierop staan producten die zeer laag in koolhydraten zijn, maar wel het maximale aan energie geven. Je weet dus zeker dat je met deze producten goed zit als je ze als basis voor een dieet gebruikt.

 

Snel effect

Een andere ervaring met een koolhydraatarm dieet is dat je er zeer snel effect mee hebt. Je kunt al merken dat je aan het afvallen bent in een paar dagen tijd. Het eerste wat je merkt is dat je broeken niet meer zo strak zitten en dat je je makkelijker kan bewegen.

Het afvallen begint namelijk al direct, vaak zonder dat je het in de gaten hebt. In je lichaam vindt een voortdurende strijd plaats tussen de vetcellen en eiwitten. Deze eiwitten verbranden vetcellen om aan energie te komen en op die manier verlies jij dus vele grammen gewicht per dag.

 

Afvallen zonder het gevoel van een dieet

Eigenlijk kun je stellen dat je met een goed receptenboek en de juiste richtlijnen voor een koolhydraatarm dieet kunt afvallen zonder dat je het gevoel hebt een dieet te volgen. Waar je bij veel andere diëten op gezette tijden moet eten en drinken, oefeningen moet doen, moet bewegen en ga zo maar door, past een koolhydraatarm zomaar in je leven.

Zodra jij in staat bent om de lekkere gerechten te bereiden en deze op vaste momenten eet, kun je afvallen. En daarbij heb je dan nauwelijks het idee dat je een dieet aan het volgen bent.

 

Wat zijn jouw ervaringen met een koolhydraatarm dieet?

Dieetkompas hecht veel waarde aan de ervaringen die lezers hebben met een bepaald dieet. Volg jij een koolhydraatarm dieet of heb je een koolhydraatarm dieet gevolgd? We horen graag jouw mening over dit dieet. Laat dan ook gerust een reactie achter of neem contact met ons op.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.