Hoeveel kun je afvallen met een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet gaat het erom dat je minder koolhydraten nuttigt, waardoor je snel kunt afvallen. Hoe werkt het koolhydraatarme dieet en hoeveel kun je er nu echt mee afvallen? Gezien onze mailbox leek het tijd om wat meer te vertellen over dit dieet.

Koolhydraten

In brood, aardappelen, pasta en rijst zitten veel koolhydraten. Koolhydraten zorgen ervoor dat je energie krijgt en overtollige energie wordt opgeslagen. Koolhydraten zijn, ondanks dat ze in gezonde producten zitten, dikmakers. Het kan dus heel veel schelen als je minder koolhydraten binnenkrijgt. Een koolhydraatarm weekmenu zou al heel veel kunnen schelen.

 

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet kan verschil maken voor mensen die gewicht willen verliezen en willen afvallen, maar het kan ook zijn dat je vanwege gezondheidsredenen een koolhydraatarm dieet krijgt voorgeschreven. Er zijn veel voedingsmiddelen waarin verteerbare koolhydraten zitten, waardoor er veel voeding afvalt als je met dit dieet begint.

 

Vervangen van koolhydraten

Tijdens een koolhydraatarm dieet wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gezorgd dat je minder koolhydraten binnenkrijgt. Pasta, brood, aardappelen en rijst zijn dus uit den bozen en worden vervangen door andere producten. Denk daarbij aan sojaproducten, vis en vlees en aan bladgroenten. Deze producten vervangen de koolhydraten en zorgen er toch voor dat je een gezonde maaltijd kunt nuttigen.

 

Hoeveel kun je afvallen met een koolhydraatarm dieet?

Er zijn mensen die beginnen met een koolhydraatarm dieet en vele kilo’s per week verliezen. Dat kan makkelijk als je veel koolhydraten per dag eet. ’s Ochtends bijvoorbeeld een paar sneden brood, ’s middags brood of rijst en ’s avonds aardappelen of pasta. Tel maar uit. Op een dag wordt er heel veel aan koolhydraten genuttigd. Wanneer dat stopt krijg je ook minder energie va die koolhydraten binnen en wordt er nog minder energie als vet opgeslagen. Je kunt per week makkelijk één tot vijf kilo afvallen, afhankelijk van je huidige consumptie en de vervanging voor de koolhydraten.

 

Met een koolhydraatarm dieet afvallen

Wil je beginnen met een koolhydraatarm dieet? Wees je dan wel bewust van de impact die dat zal hebben op je leven. Als je koolhydraten gaat vervangen moet je voor drie maaltijden vervanging zoeken. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds zul je dus anders moeten gaan eten. Dit kan een investering zijn. Zeker als je niet alleen woont en te maken hebt met een gezin is het goed om je hiervan bewust te zijn. Tevens zul je dit dieet langere tijd moeten zien vol te houden. Het kan dan ook handig zijn om je aan te melden bij een forum met mensen die ook een koolhydraatarm dieet volgen. Zo kunnen jullie makkelijk ervaringen wisselen en zelfs recepten delen.

Een bekende vorm van het koolhydraatarme dieet is het Atkins dieet. Bij dit dieet staat koolhydraatarm eten hoog in het vaandel.

 

Op zoek naar recepten

Wil je meer weten over koolhydraatarme recepten? In dat geval kun je denken aan de volgende voeding: gesneden spruitjes met bacon, knoflook kipfilet, gebakken asperges, zalm met citroen kappertjes en rozemarijn. Wil je meer weten over een koolhydraatarm dieet? In dat geval is de het Paleo dieet geschikt. In de Paleo Revolutie krijg je meer te lezen over een dieet dat naar vervangers voor koolhydraten zoekt. Mensen die de Paleo Revolutie hebben gebruikt zijn per maand vele kilo’s kwijtgeraakt. Blijvend!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.