Snel afvallen | Afvallen in een week

Veel bezoekers van onze website vragen zich af of het mogelijk is om in een week af te vallen. Hoewel het een samenhang is van je eigen discipline en inzet, is het zeker mogelijk om in een week tijd af te vallen. Hoeveel en hoe snel is aan jou. In dit artikel bekijken we een aantel mogelijkheden om in een week tijd verstandig af te vallen.

Afvallen door anders te eten

Je huidige eetpatroon is waarschijnlijk niet zo gezond. Anders zou je niet af hoeven vallen. Bekijk wat je in één week tijd kunt veranderen aan je eetpatroon om af te vallen. Een aantal suggesties:
  • vervang snoep en vettigheid voor fruit en groenten;
  • drink water in plaats van limonade en sterke drank;
  • zorg dat je van tevoren voller zit bij het avondeten door genoeg te drinken.

Lees ook onze regels bij verantwoord afvallen. Zij zullen je helpen om nog beter af te vallen. Ook kun je overwegen of het ziekenhuisdieet, een bekend crash dieet, iets voor je is. Wij zijn geen voorstander van dit dieet, maar wanneer je snel op gewicht moet zijn, kan het dieet uitkomst bieden.

 

Beweeg waar je maar kan

Snel afvallen heeft ook te maken met beweging. Ga vaker de deur uit om een wandeling te maken of een rondje te fietsen. Kijk je ’s avonds liever televisie? Ook prima, maar plan dan twee of drie avonden waarop je de televisie uitlaat en gaat sporten. Sport dan minstens anderhalf uur, waarvan ongeveer twintig minuten wat intensiever. Daarna trakteer je jezelf eerst op anderhalve liter water, voordat je een stuk fruit neemt.

Lees ook ons artikel over vier keer vet verbranden

Ga op tijd naar bed

Bij de meeste mensen die willen afvallen gaat het mis na het avondeten. De laatste maaltijd van de dag zit erop, maar het is altijd lekker om nog wat te snoepen. Zakken chips en repen chocolade dragen daar niet aan bij. Ga voor de verandering eens op tijd naar bed. Dat heeft twee voordelen die het afvallen zullen bevorderen, namelijk:
  1. Je kunt je niet vergrijpen aan allerlei lekkere snacks in huis, want je ligt op bed;
  2. Als je uitrust, val je ook sneller af.

Beloon jezelf

Geef jezelf een beloning als je aan het einde van de week inderdaad bent afgevallen. Bepaal aan de hand van het aantal kilo’s dat je bent afgevallen welke beloning je krijgt. Weinig kilo’s is een kleine beloning en veel kilo’s een grote beloning.

Bevalt het je om snel af te vallen?

Als het je is gelukt om in een week tijd kilo’s af te vallen, weet je ook dat het mogelijk is om meer af te vallen in bijvoorbeeld een maand tijd. Als het je goed is bevallen om af te vallen, moet je eens kijken naar de volgende opties. Wellicht kun je je erin vinden en gaat afvallen niet alleen een stuk sneller, maar ook een stuk makkelijker:
  • neem een abonnement op de sportschool en dwing jezelf twee tot drie avonden per week te gaan sporten;
  • ga op zoek naar een dieet waarbij je per dag gezonde recepten aangereikt krijgt;
  • zoek een vriend of vriendin die met je mee wil doen, want dat verzacht het leed;
  • stel jezelf doelen en beloon je als je ze gehaald hebt (liefst niet met eten).

Afvallen in een week

Het is mogelijk om in een week af te vallen, zoals je hebt kunnen lezen. Het is alleen volledig afhankelijk van je eigen instelling. Hoe meer van bovenstaand artikel jij doet, hoe meer effect het afvallen voor je zal hebben.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.