Wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm weekmenu?

Misschien ben je al een tijdje zoekende naar een manier om af te gaan vallen. Wie weet heb je dieet na dieet geprobeerd, maar zonder resultaat.

Dat is frustrerend.

Afvallen zou eigenlijk niet je hoofddoel moeten zijn. Gezonder leven wel. Een gezonde levensstijl zal namelijk vanzelf resulteren in een gezonder gewicht. Dieetkompas is van mening dat je daar geen duur betaald dieet voor nodig hebt.

Gezond verstand, een stukje bewustzijn en de juiste recepten zijn genoeg. En die hoeven niets te kosten!

 

Waarom koolhydraatarm?

Dieetkompas staat voor de volle 100% achter het koolhydraatarme dieet. In de afgelopen jaren hebben we zoveel positieve resultaten gezien dat we eigenlijk kunnen stellen dat het koolhydraatarme dieet altijd werkt.

Mensen die een koolhydraatarme levensstijl volgen ervaren namelijk de volgende voordelen:

  • Je hoeft niet op dieet, met andere woorden: je mag gewoon lekker blijven eten en drinken;
  • Het belangrijkste is bewustwording van wat je wel en niet zou moeten eten;
  • Afhankelijk van je doel volg je een strenger koolhydraatarm dieet (of misschien zelfs wel ketogeen dieet);
  • Door een koolhydraatarme levensstijl krijg je meer energie en een verbeterde weerstand;
  • Welvaartsziektes (hart- en vaatziekten, obesitas, hoge bloeddruk en een ongezond cholesterol) nemen in rap tempo af, evenals het risico op diabetes type 2;
  • Binnen zeer korte tijd verbrand je veel meer vet.

 

Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Afvallen is voor veel mensen de reden om voor een dieet te kiezen, maar bij een koolhydraatarm dieet zal je al snel merken dat je in het geheel gezonder wordt.

Toch is het afvallen met dit dieet vrij makkelijk, omdat het als het ware een bijwerking is. Doordat je minder koolhydraten eet (en dus meer eiwitten en vetten) krijg je meer energie en verbrand je meer opgeslagen vet. Er zijn immers geen koolhydraten die je door je voeding hebt binnen gekregen en die direct verbrand kunnen worden!

 

Bewustzijn

Als je eenmaal weet hoe een koolhydraatarm dieet werkt (en lees hier hoe dat werkt), ben je je bewust van wat je wel en niet zou moeten eten. Je kiest er dan ook zelf voor om gezonder te gaan leven, niet omdat een duur dieet je dat voorschrijft.

Daarnaast kun je zelf richting geven aan de invulling van je dieet. Je bepaalt zelf hoe snel je het wil volgen, wat je koolhydraatarm gaat eten (en wat je gewoon zo laat), of je erbij wil gaan bewegen of niet en of je deze levensstijl door gaat zetten als je eenmaal je streefgewicht bereikt.

 

Een goed weekmenu en de beste recepten

Een koolhydraatarm dieet is dus voor veel mensen de oplossing. En het mooie is dat je dit gratis en voor niets kunt volgen. De beste recepten hebben wij al voor je verzameld. Een mooi weekmenu kan je helpen om richting te geven aan je dieet en je doelen.

Download daarom hieronder gratis een koolhydraatarm weekmenu mét nog eens enkele lekkere recepten. Ervaar zelf het verschil dat een koolhydraatarme levensstijl voor jou kan maken!

Download gratis het weekmenu

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.