5 tips om af te vallen met het hele gezin

Afvallen met het hele gezin zien we steeds vaker terugkomen, zeker na berichtgevingen over kinderen die te zwaar worden. Slechte eet- en drinkgewoonten leiden in Nederland steeds vaker tot overgewicht. Hier zijn ook extreme vormen van overgewicht bij, zoals obesitas en zelfs morbide obesitas.

Gezonder leven en je best doen om af te vallen kan in de toekomst veel leed voorkomen, zoals overgewicht, maar ook diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Wil jij afvallen met het hele gezin? Lees dan snel onze vijf tips om dat op een verantwoorde wijze te doen.

 

#1 Gebruik koolhydraatarme producten

Al vele jaren adviseert Dieetkompas het koolhydraatarme dieet, waarbij volop gebruik wordt gemaakt van koolhydraatarme producten. Door koolhydraatarm te eten krijg je weinig koolhydraten binnen die worden omgezet tot suikers en vet. Koolhydraatarm eten kan vrij eenvoudig, zolang je weet wat je wel en niet mag eten. Ook binnen een koolhydraatarm dieet blijft er veel over wat je op tafel kan zetten. Daarover lees je straks meer bij punt 5.

Bekijk hier een uitgebreide lijst van koolhydraatarme producten en lees je hier in in het koolhydraatarme dieet.

 

#2 Geen ongezonde snacks meer in huis

Waar kan het misgaan? Precies, bij verleidingen. Door verleidingen te voorkomen en geen ongezonde snacks meer in huis te halen, kun je ook niet meer verleid worden tot het eten van koeken, zakken chips en repen chocolade.

Zorg ervoor dat je die ongezonde verleiders niet meer in huis hebt. Wat dan wel? Ga voor gezonde alternatieven, zoals groenten en fruit. Neem snacktomaatjes, stukken komkommer en reepjes paprika. Of ga voor suikerarme tussendoortjes (die ook nog eens weinig koolhydraten bevatten). Maar beter nog is het om te zorgen voor een stevig koolhydraatarm ontbijt, zodat je tot aan de lunch geen honger meer hebt.

 

#3 Beloon jezelf

Wat prettig is aan afvallen met het hele gezin, is dat je het samen doet. Dat betekent dat geen van de gezinsleden er alleen voor zal hoeven staan. Daar mag dan ook een leuke beloning tegenover staan. Die beloning kunnen jullie samen bepalen, maar kun je het best opdelen in korte doelen. Ga dus voor de eerste 10 kilo die jullie als gezin verloren zijn iets leuks doen en doe dat vervolgens per 10 kilo gezamenlijk of stel je losse doelen. Het is maar net waar de behoefte bij jullie ligt. Wat wel helpt en extra motiveert is om het ergens op te schrijven, zodat iedereen het kan zien. Zo help je elkaar.

 

#4 Ga bewegen

Regel 1 als je wil afvallen is: ga bewegen. Dat is niet anders wanneer je in een gezin wil afvallen. Natuurlijk hangt dit ook weer van  persoonlijke situaties af, maar je zou samen kunnen gaan bewegen. Door elke avond een forse wandeling te maken verbrand je veel calorieën. Gekoppeld aan een koolhydraatarm dieet wordt je lichaam ook nog eens gedwongen af te rekenen met eerder opgeslagen vet.

Maar komt het niet uit om samen te gaan bewegen, dan is het natuurlijk ook goed als ieder gezinslid een individuele sport beoefent. De stelregel is simpel: beweeg meer dan je voorheen gedaan hebt en compenseer je beweging niet met eten.

 

#5 Gebruik goede kookboeken

Kun je wel wat hulp gebruiken om aan het afvallen met je gezin te beginnen? Dan kunnen we je aanraden om goede kookboeken te gebruiken. We hebben er twee voor je:

  • De Afslank Receptenbijbel
  • Fitchef voor het hele gezin

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel van HappyHealthy werkt eigenlijk altijd als je wil afvallen. Het is gebaseerd op het koolhydraatarme dieet en voor heel veel mensen dé manier geweest om af te rekenen met hun overtollige kilo’s. Niet voor niets is het al jaren een bestseller. In de Afslank Receptenbijbel word je niet alleen goed op weg geholpen aan de hand van handige weekmenu’s, maar ontdek je ook nog eens originele gerechten voor iedereen. Wat dacht je van havermoutmuffins met pesto en banaanpannenkoeken voor de lunch, frietjes met stoofvlees en paddenstoelen met gegrilde kipfilet voor het avondeten en chocolate chip cookies voor later op de avond? Ruim 100 heerlijke recepten voor iedereen.

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

FitChef voor het hele gezin

Ook FitChef is een bekende naam. Goed nieuws voor gezinnen: FitChef heeft een boek gelanceerd dat speciaal voor het hele gezin bedoeld is: FitChef Family, gezond koken voor het hele gezin.

Het boek leest prettig weg en bevat veel basisinformatie die jou op weg helpen om met het hele gezin af te vallen. Wat doe je als je kinderen al dat gezonde eten niet willen? En hoe lanceer je het idee om het gezonder aan te gaan doen? Je krijgt in dit boek de antwoorden op veel vragen, zoals wat nu écht gezonde voeding is en hoe je smaken “kindvriendelijk” kunt afwisselen. In de recepten wordt ook nog eens onderscheid gemaakt tussen mensen die “echt weinig tijd hebben om te koken” en mensen die hier meer ruimte voor hebben. Er worden niet alleen handreikingen gedaan voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor eten bij een avondje tv-kijken, eten bij het sporten, familiebezoek en snacks voor onderweg. Een kleine greep uit de recepten: homemade vissticks met doperwten-aardappelsalade, biefstukpuntjes en paprika in romige saus, zelfgemaakte hamburger, hartige havermoutrepen, volkoren chocoladebroodjes en een heerlijke frambozentaart.

FitChef Family - Gezond koken met het hele gezin

Ga naar FitChef Family

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.