Afvallen | Afvallen en afslanken

De reden dat veel mensen deze website bezoeken is dat ze op zoek zijn naar manieren om af te vallen en af te slanken. Mensen die willen afslanken of afvallen zitten met veel vragen. De antwoorden daarop vinden ze hier. En als ze de antwoorden niet vinden, sturen ze ons een mail en schrijven wij een nieuw artikel. Afvallen en afslanken, hoe begin je daar precies mee?

Te zwaar of te dik

Als je wil afvallen ben je te zwaar of te dik. Hoewel mensen denken dat die twee gelijk zijn aan elkaar, is dat niet het geval. Je bent te zwaar als je Body Mass Index dat aangeeft en je gewicht ongezond is in vergelijking met je lengte en leeftijd. Je bent te dik als je niet meer in die broek past waar je zo graag in wilt. Te dik zijn is vaak een mening die mensen hebben en waar ze zich onprettig bij voelen. Voor je begint met afvallen is het dus handig om te weten of je afvalt om medische redenen of omdat je lekkerder in je vel wil komen te zitten.

Afvallen, hoe begin je?

Dan ga je beginnen met afvallen. Het beste begin is een stukje bewustwording. Weet dat je aan de slag gaat met afvallen en dat dit moeite kost. Je gaat een aantal dingen ondernemen de komende periode, namelijk:
gezonder eten om beter op gewicht te komen;

  • meer bewegen om af te vallen;
  • snoep en vettigheid laten staan.

Dit heeft misschien nogal wat wijzigingen tot gevolg in je dagelijkse leven. Wees je daarvan bewust. Vertel mensen om je heen dat je gaat afvallen en verwacht van vrienden en familie dat ze je zullen steunen.

Het juiste moment

De kerstvakantie is niet een goed moment om te beginnen met afvallen. Het betekent dat je niet zoveel mag met het kerstdiner en dat je ook oliebollen moet laten staan. Kies dus een moment waarop je denkt dat je goed kunt beginnen met afvallen, zonder dat het te confronterend is. Jij bepaalt zelf je juiste moment.

Afvallen met een dieet

Veel mensen kiezen voor een dieet om af te vallen. Een dieet heeft veel voordelen, zoals een dieet schema waar je je aan kunt houden. Op onze website hebben we al talloze diëten besproken en jaarlijks stellen we een top 5 samen van de beste diëten volgens onze bezoekers. We weten dan ook zeker dat jij hier een dieet tussen zal vinden dat bij je past. Lees het dieet goed door en voorkom dat je er te snel en overhaast aan begint. Want niets is zo vervelend als een dieet halverwege afbreken, omdat het toch niet is wat je zocht.

Twee goede diëten die we wel even onder de aandacht willen brengen zijn een koolhydraatarm dieet en een eiwitdieet. Beide diëten hebben veel overeenkomsten, maar zijn toch ook wel wat verschillend. Je richt je op gezonde (eiwitrijke) voeding en probeert koolhydraten te beperken. Daardoor kan je al vanzelf heel veel gewicht verliezen zonder dat je er nu bijster veel voor hoeft te doen.

Bewegen en gezonder eten

Dan ga je eindelijk beginnen. Afslanken en afvallen beginnen met bewegen en gezonder eten. De combinatie van die twee zal ervoor zorgen dat je succesvol bent en uiteindelijk af zult vallen. Een andere belangrijke factor is dat je steun vindt in de mensen om je heen. Heb je niemand met wie je je ervaringen rondom het afvallen kunt delen? Zoek dan een goed forum op, want daar helpt iedereen elkaar.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.