Herbalife: succesvol slank of geldklopperij?

Herbalife richt zich op afvallen, maar is vooral bekend om haar omstreden verkooptechniek. Leden kunnen namelijk geld verdienen door Herbalife door te verkopen aan anderen.

Wat is Herbalife, hoe werkt het en kun je er nu echt mee afvallen? Lees er alles over in dit artikel.

Afvallen vanuit de kofferbak

Herbalife stamt uit 1980. Het werd opgericht door Mark Hughes, die vanuit de kofferbak van zijn auto afslankproducten verkocht. Het bedrijf boekte veel winst, raakte beursgenoteerd en vandaag de dag wordt Herbalife in meer dan 80 landen wereldwijd verkocht.

Het meest recente product van Herbalife is Herbalife24. Dit product richt zich op de voeding van sporters en actieve mensen. Jacco Verhaeren is een bekende promotor van dit product.

 

Hoe werkt Herbalife?

Herbalife bestaat uit diverse voedingssupplementen, shakes en tussendoortjes. Hierin lijkt het veel op de repen van Atkins en de shakes van Weight Care of Cambridge.

De producten van Herbalife vallen het beste te scharen onder een eiwitdieet, omdat er veel eiwitten en proteïnes in verwerkt zijn.

Per dag zou je twee maaltijden voor de shakes van Herbalife moeten vervangen. Bij voorkeur het ontbijt en de lunch. In de shakes zitten plantaardige koolhydraten en soja-eiwitten, welke zorgen voor een langdurig gevoel van verzadiging.

Per shake krijg je zo’n 220 calorieën binnen. Voor het diner mag je gewoon eten. Eenmaal op gewicht raadt Herbalife aan om één maaltijd per dag te blijven vervangen door een van hun shakes om op gewicht te blijven.

Daarin zit dan ook het verdiensysteem. Wie af wil vallen met Herbalife moet producten blijven afnemen om de verloren kilo’s niet terug te krijgen.

 

De Weight Loss Challenge

Herbalife maakt het ook mogelijk om afvallen massaal aan te pakken. Handig voor mensen die het lastig vinden om af te vallen. In de cursus (die 12 weken duurt) komen deelnemers elke week bij elkaar. Er wordt gewogen en gemeten en er zijn presentaties over voeding en uiteraard worden de producten van Herbalife volop gepromoot. Hierin heeft Herbalife veel weg van de bijeenkomsten die ook Weight Watchers organiseert.

De Challenge is niet zomaar een wedstrijdje: degene die het meeste afvalt kan een leuk geldbedrag verdienen.

 

Herbalife verkopen

Herbalife pakt haar marketing slim aan. Want iedereen die het wil kan verkoper worden en commissie opstrijken. In Nederland staan momenteel ruim 10.000 verkopers geregistreerd. Deze hebben het programma eerst zelf gevolgd en met succes afgesloten. Vanuit hun enthousiasme, resultaten en motivatie verkopen ze het door aan anderen. Hiermee verdienen ze geld bij en krijgen ze kortingen op hun eigen aanschaffen.

 

Kritiek op Herbalife

Er is veel kritiek op Herbalife. Het is een door en door commercieel product dat geld wil verdienen aan mensen die met gezondheidsproblemen kampen. Herbalife zou onder meer buitenproportioneel duur zijn vergeleken met andere diëten, waardoor het voor mensen met een kleine portemonnee niet haalbaar is om Herbalife te (blijven) volgen.

Ook verkopers van Herbalife keren het bedrijf later de rug toe, omdat ze de producten niet verkocht krijgen en ermee zijn blijven zitten.

 

Alternatieven

Op zich valt op de producten van Herbalife weinig aan te merken. Ze voldoen aan de eisen waaraan dergelijke producten moeten voldoen en door het vervangen van maaltijden voor eiwitshakes is verlies van gewicht haalbaar.

Dieetkompas vindt echter dat afvallen zo min mogelijk (liefst helemaal niets) moet kosten en dat iedereen moet leren controle te krijgen op zijn of haar leven. Hierbij streeft Dieetkompas de leefregels van “diatta” na, oftewel de richtlijnen voor een gezonder en beter leven.

Wat Dieetkompas betreft zijn het koolhydraatarme dieet en het ketodieet de beste alternatieven voor Herbalife. Voordelen van die diëten:

  • De diëten zijn gratis en voor niets te volgen;
  • Je kunt zelf richting geven aan je dieet;
  • Afvallen is een bijwerking, want gezonder leven staat centraal;
  • Je gezondheid wordt er stukken beter van.

Mocht je echter meer handvatten willen gebruiken of begeleiding wensen, dan zou je ook Weight Watchers kunnen overwegen.

Bekijk je voordeel bij Weight Watchers

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.