Afvallen met acupunctuur

Er zijn mensen die willen afvallen middels een acupunctuur. Zij geloven niet in middelen als diëten of minderen met eten en willen geen medicijnen gebruiken of operaties ondergaan. In plaats daarvan gaan zij over tot accupunctuur. Hoe effectief is afvallen met acupunctuur nu eigenlijk?

Acupunctuur

Afvallen met acupunctuur is vrij simpel. Er worden naalden op specifieke plaatsen in het lichaam geprikt. Het doel daarvan is dat stoffen vrijkomen die je een rustig gevoel geven. Zo’n stof is endorfine. Door die rust vallen spanning en stress van je af. Het idee achter die handelingen is dat de drang naar eten vermindert. Het is niet zo dat acupunctuur je wezenlijk helpt met afvallen, maar het voorkomt dat je vreetbuien krijgt en meer zult gaan eten.

Acupunctuur in de praktijk

Veel mensen staan sceptisch tegen afvallen met acupunctuur. De meningen zijn daarover dan ook erg verdeeld. In de praktijk betekent het sowieso dat het alleen werkt (of kan werken) voor mensen die erin geloven. Net als homeopathische geneesmiddelen. Er is namelijk geen enkel wetenschappelijk bewijs over de werking van acupunctuur.

Alternatieve geneeswijzen en afvallen

Wie wil afvallen met acupunctuur schaart zich onder een kleine groep mensen die hun heil zoeken bij alternatieve geneeswijzen. Geestelijk gezien is dit dus afvallen middels een weinig onderbouwde methode. Acupunctuur richt zich op de innerlijke mensen. Door het idee te geven dat naalden in je lichaam je zullen helpen met afvallen, kan het zo zijn dat je hier zo sterk in gelooft dat het ook daadwerkelijk effect heeft. Maar, zoals gezegd, je moet hier wel in geloven. Sta je hier van tevoren al twijfelachtig tegenover, probeer het dan vooral niet, want het zal weinig zin hebben.

Afvallen

Het is lastig om af te vallen. Niet gek dus dat mensen van alles bedenken om zich te laten helpen. Diëten zijn er bij de vleet, maar ook operaties (zoals een maagverkleining) kunnen helpen, evenals pillen en medicijnen die je helpen een minder vol gevoel te hebben. Acupunctuur komt vooral uit het oosten en is daar aan de orde van de dag. Wellicht dat het een stuk cultuurverschil is dat het hier in West-Europa minder snel aanslaat. Nederlanders, Belgen en andere West-Europeanen zijn vaak te nuchter om zich met dergelijke geneeswijzen en behandelingen bezig te houden. Zij geloven in harde feiten en kiezen eerder voor een goud onderlegd dieet dan voor een alternatieve behandeling.

Toch proberen

Wil je toch proberen om af te vallen met acupunctuur? Laat je dan goed voorlichten en besef je dat je er achter moet staan. Wellicht heb je al van alles geprobeerd en is afvallen met acupunctuur een nieuw idee voor je. Probeer het vooral zelf uit en laat je door een professional begeleiden. Omdat het een nog vrij onbekende manier van afvallen is, willen wij er dolgraag meer over weten. Dus weet je meer, heb je ervaring met afvallen via acupunctuur? Laat het ons dan weten middels een reactie. Je helpt niet alleen ons met je reactie, maar ook vele andere bezoekers van deze blog die willen afvallen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.