Afvallen met groene thee? Onderscheid de feiten van de fabels

We schreven eerder over afvallen met groene thee. Er zijn altijd wel van die hypes die je tegenkomt over afvallen. Goeroes die beweren dat je op de meest uiteenlopende manieren af kunt vallen. Verschillende rages die na een tijdje vanzelf weer overwaaien. Eén van die rages is afvallen met groene thee. Afvallen door groene thee te drinken, is dat mogelijk? In dit artikel een antwoord op die – veelgestelde – vraag.

Afvallen is aanpassen

Wie wil afvallen moet zich aanpassen. Het is niet zo dat afvallen vanzelf gaat, tenzij je kiest voor afvallen op een natuurlijke manier. In dat geval ga je je etensstijl aanpassen, evenals meer bewegen. Hoe dan ook, je zult je leven aan moeten passen als je gaat afvallen. Groene thee kan daar een onderdeel van zijn, maar is zeker geen instrument dat voor jou af gaat vallen. Het is waar dat groene thee bepaalde extracten bevat die de vertering van voeding versnellen, maar een feit blijft dat de energie van die voeding blijft opgeslagen in je lichaam. Een teveel aan energie zorgt voor vet.

Wel afvallen door groene thee te drinken

Mensen die achter de stelling staan dat groene thee helpt bij afvallen beweren de volgende zaken:
door een paar koppen thee per dag te drinken ervaar je meer effect van het afvallen;

  • groene thee helpt het stresshormoon te verlagen;
  • groene thee helpt de verbranding van energie te versnellen zonder dat je hartslag sneller wordt;
  • groene thee is overal te verkrijgen, waardoor afvallen ineens een stuk makkelijker wordt;
  • afvallen met groene thee is een natuurlijke manier van afvallen;
  • afvallen met groene thee vraagt om een bijzondere bereiding van die thee.

De meeste van deze stellingen gelden niet alleen voor groene thee, maar ook voor andere (suikervrije) drankjes, zoals water en spa rood. Het punt is dat thee of water zorgt voor een verzadigd gevoel en er nu eenmaal minder te verbranden valt. Geen wonder dus dat je energie sneller verbrand wordt en dat je hier nauwelijks iets van merkt. Wat betreft de bijzondere bereiding valt er weinig verschil op tussen deze ‘bijzondere bereiding’ en het zetten van een gewone kop of pot thee.

Toch afvallen met groene thee

In zekere zin kun je inderdaad afvallen met groene thee. Maar niet per definitie meer of sneller dan met een fles water of spa rood. Het zorgt ervoor dat je vol zit, dat je verzadigd bent en daardoor minder vette hapjes en ongezonde drankjes (frisdranken met veel suikers) zult nuttigen. Afvallen met groene thee of water is dus mogelijk, maar je zult het zelf moeten doen. Bewegen en gezond eten blijven hierbij de belangrijkste punten.

Ga gewoon afvallen (zonder hypes)

Feiten, fabels en hypes passeren regelmatig de revue. Het klinkt soms mooi, maar als een oud gezegde luidt ‘als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het ook’. Afvallen is hard werken en een aanpassing in je leven accepteren. Wie gezond beweegt, veel beweegt en op de juiste manier leeft, zal vanzelf afvallen. Daar is geen groene thee voor nodig. Kies dan liever voor een passend dieet of een receptenboek met gezonde recepten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.