Afvallen met het Sonja Bakker dieet

sonja bakker dieetEr zijn verschillende diëten op de markt. De ene is meer succesvol dan de andere, maar over het dieet van Sonja Bakker waren destijds veel mensen te spreken. Niet gek dus dat er na een tijdje ook kritiek te horen was. Hoe staat het nu met het dieet van Sonja Bakker? Hoewel het Sonja Bakker dieet intussen wat verouderd is, wordt het nog altijd gebruikt. In dit artikel aandacht voor het dieet van Sonja Bakker.

Sonja Bakker

Sonja Bakker is gewichtsconsulente, die in haar boeken ‘Bereik je ideale gewicht’ een methode beschrijft om verantwoord af te vallen. In het vervolg ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’ gaat ze nog dieper in op deze materie.

Drie menu’s

De methode van Sonja Bakker richt zich op drie menuvoorschriften. Deze neem je als basis en moet je een aantal weken volgen. Het dieet gaat uit van drie hoofdmaaltijden en een beperkt aantal tussendoortjes die maar weinig calorieën bevatten. Deze drie menu’s staan gedurende de dag centraal. In de boeken worden ook suggesties gegeven om de menu’s aan te kleden. Zo vind je onder meer recepten.

Kritiek op Sonja Bakker

Er zijn wat kritische noten te vinden over het dieet van Sonja Bakker. Hieronder de drie voornaamste.

Weinig voedingsstoffen

Zo zouden vrouwen het op enkele dagen in de week met een paar crackers of beschuiten moeten doen, in plaats van met een redelijk aantal sneetjes brood. Daardoor krijgen zij weinig voedingsstoffen binnen, zoals vezels. De hoeveelheid calorieën die ze binnenkrijgen is wel laag en daardoor wordt het lagere gewicht inderdaad bereikt.

Dure merkproducten

Sonja Bakker werkt ook veel met dure merkproducten, terwijl dat niet noodzakelijk zou hoeven zijn. Het lijkt er daarmee op dat Sonja Bakker wil dat de mensen die haar dieet volgen dure producten aanschaffen. Maar met de goedkopere varianten van die producten kan volgens onderzoekers hetzelfde effect worden behaald.

Vreemde wetenswaardigheden

De feiten die Sonja Bakker in haar boeken beschrijft zijn niet allemaal waar. Sonja Bakker beschrijft dat het nodig is om elke dag 2 liter water te nuttigen, maar dat is helemaal niet noodzakelijk. Het gaat erom dat een volwassen persoon dagelijks anderhalve liter vocht drinkt. Dit kan water zijn, maar ook thee of frisdrank.

Op de langere termijn afvallen met Sonja Bakker?

Veel mensen die afvallen weten dat er altijd een kans bestaat dat het afvallen tijdelijk is. Na het dieet vervallen mensen al snel weer in oude, slechte gewoontes en zitten de verloren kilo’s er in no time weer aan. Dat blijkt bij Sonja Bakker ook het geval te zijn. Om die reden heeft ze het boek ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’ aan haar repertoire toegevoegd. In dit boek wordt de lezer aan de hand genomen om, eenmaal op gewicht, het ideale gewicht te behouden.

Afvallen met Sonja Bakker

Het is zeker mogelijk om goed af te vallen met het Sonja Bakker dieet. Op wat onlogische feiten na is het een prima manier om af te vallen en lezen beide boeken lekker weg. Afvallen met Sonja Bakker is dan misschien iets van enkele jaren geleden, ook vandaag de dag kan het Sonja Bakker dieet zeker nog effect hebben.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.