Dieet en afvallen

In hoeverre kan een dieet je helpen met afvallen? De meningen zijn er over verdeeld, maar over het algemeen wordt een dieet door veel mensen als bijzonder prettig en effectief ervaren. Een dieet kan je zeker helpen met afvallen, mits het aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoet. In dit artikel besteden we aandacht aan de wijze waarop een dieet je kan helpen bij het afvallen en hoe je een geschikt dieet kunt vinden.

Dieet en afvallen

Een dieet voorziet op meerdere manieren in hulp als het gaat om afvallen. Een dieet geeft namelijk richting aan het afvallen door:

  • ervoor te zorgen dat je niet meer binnenkrijgt dan je verbrandt;
  • ervoor te zorgen dat je op een effectieve wijze werkt aan afvallen, bijvoorbeeld door te bewegen;
  • een klankbord te vormen, zodat je gemotiveerd raakt en blijft om door te gaan;
  • recepten en alternatieven te bieden, zodat je lekker kunt eten, ook al ben je bezig met afvallen.

Een dieet heeft dus meerdere voordelen voor je. Behalve dat een dieet voorziet in alternatieven, biedt ze veel houvast en dat is precies waar de meeste mensen die willen afvallen naar zoeken.

Houvast in het afvallen

Wie besluit af te gaan vallen kan er ook voor kiezen dit op eigen houtje te doen. Zoals iedereen weet is afvalleen een kwestie van gezonder (minder) eten en meer bewegen. Daar kun je heel eenvoudig zelf aan beginnen door ongezonde snacks de deur uit te doen en te zorgen voor optimale beweging. Valkuilen liggen echter op de loer. Want je zou niet de eerste zijn die na een tijdje toch afhaakt en weer in oude (ongezonde) gewoontes vervalt. Houvast in het afvallen is voor velen wel erg fijn. Een dieet kan dit idee aanvullen, door met recepten te komen en je tips en adviezen te geven als het even niet lukt.

Een dieet kiezen

Wanneer je van plan bent een dieet te kiezen, is het goed om te letten op een aantal zaken. Er zijn namelijk honderden (zo niet duizenden) diëten te vinden. Vraag jezelf de volgende punten af en noteer de antwoorden op een blaadje:

  • Wil je snel afvallen met een crash dieet of neem je liever even de tijd?
  • Hoeveel kilo is je doel en is dit een haalbaar doel?
  • Wat zouden tussendoelen kunnen zijn?

Wil je afvallen door gezonder te eten of liever door meer te bewegen, of zie je een combinatie zitten?
Hoeveel tijd heb je in de week om effectief met afvallen bezig te zijn?
Gebaseerd op die vragen kun je tot een slotsom komen over een dieet. Met deze vragen werk je aan de voorbereiding op je dieet, wat veel voordelen kan opleveren. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die hun dieet hebben voorbereid, doorgaans meer effect ervaren en meer succesvol zullen zijn.

Top diëten

Welke diëten werken nu het beste? Volgens lezers van onze blogs zijn dat de onderstaande diëten. We zetten ze niet in de volgorde, met de beste bovenaan, maar gewoon op een rijtje. In onze top 5 afvalproducten van ieder jaar kun je zien welke producten dat jaar voor de beste effecten en resultaten hebben gezorgd onder onze lezers.

Mentale Dieet Plan

Dit dieet helpt je niet alleen fysiek af te vallen, maar zorgt er ook voor dat je geestelijk meedoet met afvallen, waardoor het nog sneller gaat.

De Paleo Revolutie

Een prima dieet voor mensen die snel resultaat willen zien. De Paleo Revolutie werd gebaseerd op bewezen theorieën uit oudere diëten.

Het ZelfSlank Plan

Met het Zelf Slank Plan houd je controle over je eigen gewicht. Je kunt nog lekker eten en toch op effectieve wijze vet verbranden en afvallen.

 

Aanvulling op de top diëten

Twee andere diëten springen er de laatste tijd ook uit en die willen we je dan ook niet onthouden. Het betreft namelijk het eiwitdieet en het koolhydraatarme dieet.

Eiwitdieet

Dit dieet helpt je op basis van meer eiwitten om gedegen en verantwoord gewicht te verliezen en veel af te vallen.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet heeft tot doel om minder koolhydraten te eten en meer vervangers te zoeken, daar koolhydraten dikmakers zijn.

2 Reacties

  1. Snisnasnappie maart 19, 2015 Reply
  2. ali september 12, 2015 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.