Afvallen met water drinken

Water is goed voor mensen die willen afvallen. Dat hebben we al in meerdere van onze artikelen beschreven. Omdat we zo’n voorstander zijn van water bij het afvallen, eindelijk aandacht voor een volledig artikel over afvallen door water te drinken. Want wáárom is water zo goed voor het afvallen?

Water, natuurlijker kan (bijna) niet

Water is een natuurlijke stof en de basis voor allerlei frisdranken en sappen. Water zit overal in. Een mensenlichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Het mag wel duidelijk zijn dat water heel natuurlijk is. Het lichaam neemt water makkelijk op en scheidt het weer makkelijk af. Met andere woorden: water weet haar weg prima te vinden in ons lichaam.

 

Geen calorieën, suikers en andere toevoegingen

Een groot en belangrijk punt van water is dat er geen toevoegingen aan zijn gedaan die de smaak verbeteren. Calorieën, suikers en andere (ongezonde) toevoegingen kom je in water niet tegen. Water is wat dat betreft een prima dorstlesser. Je lest er je dorst mee, kunt het zo vaak en zo veel drinken als je wil en zult er niet door aankomen. Bovendien helpt water je lichaam makkelijker te reinigen en schoon te houden.

 

Water als vulling

In onze artikelen over afvallen en gewicht verliezen hebben we het vaak genoeg over water gehad. Water wordt dan vooral gezien als vulling. Je kunt dat op twee manieren doen:

  1. Water wordt gebruikt om een voller en meer voldaan gevoel te krijgen. Door voor een maaltijd water te drinken, zul je minder behoefte voelen om jezelf vol te stoppen. Je zit tenslotte al vol met water. Die bodem beschermt je tegen een te grote inname van calorieën, suikers en ongezonde vetten.
  2. Water dient als vervanging voor andere drankjes. Frisdranken en fruitsappen bevatten namelijk heel veel calorieën en suikers die niet goed zijn als je wil afvallen. Als je de inname van deze dranken weet te beperken zul je vanzelf afvallen. Het alternatief van water zorgt er immers voor dat je niet aankomt en toch je dorst lest.

 

Een waterdieet

Bestaat er zoiets als een waterdieet? Het zou niet goed zijn om alleen maar water te drinken. Water is goed, tot op zekere hoogte. Het is een prima dorstlesser en een uitstekende vervanger voor ongezonde frisdranken, alcohol en sappen. Maar met alleen maar water ben je er niet. Gevarieerde en gezonde voeding zijn belangrijk, zeker als je goed wil afvallen. Bekijk de schijf van vijf voor meer details. Hieruit kun je opmaken welke voeding je op een dag binnen zou moeten krijgen en dus ook wat een gezond eetpatroon inhoudt.

Lees ook alles over het soepdieet

Pas op met zogenaamde waters

Tegenwoordig is het een hype om water te verkopen als een soort sprankelende dorstlesser met smaak. Zo bestaat er aardbeienwater, perzikwater en diverse andere vormen van water waar een smaak aan is toegevoegd. Hoewel je misschien denkt dat het om echt water gaat, gaat het om limonade die de naam ‘water’ draagt. Deze drankjes zitten vaak boordevol suikers en dus calorieën. Lekker zijn ze ongetwijfeld, maar helpen bij het afvallen doen ze je zeker niet.

Bewaren

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.