Voedingsschema voor betere gezondheid en afvallen

De belangrijkste reden om voor een voedingsschema, eetschema of gezond weekmenu te kiezen is voor de meeste mensen afvallen. Maar veel effectiever is om niet direct in te zetten op afvallen. Wie kiest voor een gezondere levensstijl en zich daarop focust, zal vanzelf gewicht verliezen.

Jarenlang doen diëten er alles aan om doelgericht vet te verbranden. Eventjes lijkt dat te werken, maar al snel gaat het mis. Een dieet is niet vol te houden of de (met moeite) verloren kilo’s zitten er zo weer aan als je eenmaal stopt. Dat alles leidt tot veel frustratie en onmacht, want wat doe je nu verkeerd? Het kan ook zijn dat je een dieet niet afmaakt, omdat het teveel van je vraagt en je het niet volhoudt.

Een voedingsschema kan helpen om je gezondheid te verbeteren. Als bijkomend voordeel zal je daardoor vanzelf gaan afvallen.

Lees verder als jij wil weten waar zo’n gezond voedingsschema aan moet voldoen en waar je een gratis voedingsschema kunt downloaden.

 

Voedingsschema om af te vallen

Laat, om te beginnen, het idee varen dat een voedingsschema moet dienen als dieet om af te vallen. Zoals in de inleiding al werd geschreven werkt dat niet makkelijk (en zeker niet blijvend). Hoeveel diëten heb jij de laatste jaren al geprobeerd? En waarom ben jij nog steeds op zoek naar een manier om af te vallen? Precies. Diëten zijn niet effectief genoeg.

De hoofdreden daarvoor is dat diëten zich op de korte termijn richten. Ze helpen je weliswaar om af te vallen en gewicht te verliezen, maar ze leren je geen gezonde gewoontes aan. Na het volgen van het dieet en het behalen van je streefgewicht ben je eigenlijk weer terug bij af. De kilo’s vliegen er weer aan en jij vraagt je af wat je verkeerd doet. Daarbij blijven diëten commerciële producten. Wanneer mensen slank zijn, wordt er geen dieet meer verkocht.

Het moet dus niet zo zijn dat je een voedingsschema zoekt om af te vallen. Maar wel moet het zo zijn dat jij een gezonder leven wil gaan leiden. En daar hoort een gezond gewicht vanzelf bij.

 

Gezondheid verbeteren met een eetschema

Je gezondheid verbeteren is de belangrijkste stap die je zal zetten. Niet alleen zullen de overtollige kilo’s daardoor afnemen, ook zal je lekkerder in je vel komen te zitten. Je zal minder stress ervaren. Grote kans dat je meer zin krijgt om te gaan sporten en dat je nog meer geniet van iedereen om je heen. Kort gezegd: een verbeterde gezondheid verbetert jouw kwaliteit van leven.

Een eetschema is de eerste stap. Een gezond voedingsschema zal je op weg helpen om vanaf nu verantwoorde keuzes te maken in de vele gerechten die je op tafel kunt zetten. Want daarin zal wel het een en ander gaan veranderen.

 

Gezond eetschema

De kern van een gezond eetschema is dat het je leert wat gezonde gerechten zijn. Je zal ook leren om ze te bereiden. Maar de verandering van mindset is misschien wel de grootste winst. Want nu doe je waarschijnlijk iets niet goed. Dat is de reden dat je overgewicht hebt. Grote kans dat je teveel koolhydraten eet en drinkt en dat verstopte suikers zich als vet blijven opslaan in je lichaam. De kans dat je daardoor momenten van veel energie hebt en vervolgens weer moe en lusteloos bent, is zeer groot. Herkenbaar?

In een gezond eetschema is geen plaats meer voor koolhydraten. Beter gezegd: geen plaats meer voor enkelvoudige, snelle koolhydraten. Want er is een verschil tussen complexe en enkelvoudige koolhydraten. Maar dat verschil moet je wel kennen (lees er alles over in ons artikel over het koolhydraatarme dieet).

Het gezonde eetschema dat we voor jou in petto hebben leert je er alles over. Je krijgt informatie over koolhydraten in je voeding en weet zeker dat de recepten die je worden aangereikt doeltreffend zijn. Ze zullen je helpen een gezondere versie van jezelf neer te zetten, zonder dat je daarvoor een dieet hoeft te volgen. Het enige wat je hoeft te doen is het voedingsschema opvolgen. Je zal je gezonder, fitter en gelukkiger gaan voelen en al vrij snel ook zien dat je vet verliest.

 

Download gratis voedingsschema

Ben jij op zoek naar een gezond voedingsschema? Een voedingsschema dat ook nog eens helemaal gratis is? Dieetkompas helpt je graag op weg naar een gezondere versie van jezelf. Download hieronder het gratis voedingsschema en verkrijg een aantal weekmenu’s, recepten en heel veel informatie over hoe voeding nu precies werkt. Leer hoe je voeding in kunt zetten voor je gezondheid en ontdek dat ook jij de lekkerste en gezondste recepten op tafel kunt zetten!

Download gratis het weekmenu

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.