Gewicht verliezen? Vermijd de volgende producten

Maar al te vaak krijgen we bericht binnen van iemand die wil afvallen en bij wie het niet wil lukken. Als we doorvragen komen we er al vrij snel achter hoe dat komt. Wil jij afvallen, maar ervaar je geen vooruitgang? Wellicht heb jij met hetzelfde probleem te kampen. Gelukkig is het eenvoudig op te lossen. In dit artikel aandacht voor drie producten die je beter niet meer kunt eten.

Drie gevaarlijke producten

Onderstaande drie producten zijn ‘gevaarlijk’ voor het afvallen. Ze zorgen er namelijk voor dat je heel veel energie binnenkrijgt en zoals je weet gaat het erbij afvallen juist om minder energie binnen te krijgen. Want daardoor val je sneller af. Het betreft de volgende producten:

  • granen: waaronder brood, crackers en pasta;
  • zuivel: waaronder yoghurt, kaas, melk en ijs;
  • alcohol: waaronder, likeurtjes (aperitiefjes), wijn en bier.

 

Lastig afvallen?

Waarschijnlijk schrik je van het lezen van deze lijst. Veel producten, zeker onder de granen en de zuivel, eet je waarschijnlijk dagelijks. Dat maakt het nogal lastig om af te vallen, want wat mag je wel eten als deze producten uit de boze zijn? Blijft er nog wel genoeg over om te eten en af  te vallen?

Rustig beginnen

We snappen dat het niet eenvoudig is om ineens je hele voedingsritme overhoop te gooien, maar je kunt er wel twee wijze lessen uit leren. Ten eerste kun je namelijk gaan proberen minder te eten, waardoor je minder van deze producten binnenkrijgt (en dus minder vet aanmaakt). Ten tweede kun je langzaam op zoek gaan naar vervangers. Die zijn er genoeg, als je weet waar je ze moet zoeken. Voorkom dat je verkeerd afvalt door rustig te beginnen.

Minder eten

Minder eten is goed voor mensen die willen afvallen. Het zorgt ervoor dat je minder energie binnenkrijgt en dus ook minder energie hoeft te verbranden. Geen energie is geen vet. Als je per dag een boterham minder eet (en die niet vervangt voor iets anders) zul je vanzelf afvallen, want je krijgt minder energie binnen. Dan kun je je ook voorstellen wat er gebeurt als je een glas zuivel vervangt voor bijvoorbeeld een glas water of thee.

Vervangers zoeken

Ben je op zoek naar meer vervangers voor granen, zuivel en alcohol? Er zijn in de loop der tijd meerdere diëten ontworpen die zich richten op vervanging voor deze drie producten. Je zou kunnen overwegen of het Paleo Dieet iets voor je is. In dit dieet ga je als het ware terug naar de oertijd, door te eten zoals de mensen toen aten. Dat betekent zonder allerlei kunststoffen en producten die het eten lekkerder maken, maar wel een stuk gezonder. Ook het eiwitdieet en een koolhydraatarm dieet kunnen je helpen. Beide diëten zijn voor het minderen van koolhydraten en het meer nuttigen van eiwitrijke voeding.

Gezond eten is het halve werk

Voor wie wil afvallen is het al voor een groot deel gedaan als je gezond eet. Vervang producten die veel energie en suiker bevatten (calorierijke producten) zoveel mogelijk voor producten waarbij dat niet het geval is. Je zult merken dat je dan, door slechts enkele aanpassingen te doen, al in staat bent snel en makkelijk af te vallen. Wanneer je dit wil doen aan de hand van een dieet raden we de Paleo Revolutie aan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.