Afvallen voor 50+

Ben je ouder dan vijftig jaar en wil je gewicht verliezen? Afvallen voor vijftig plussers verschilt niet in het bijzonder van afvallen voor mensen onder de vijftig. De meeste zaken die opgaan voor mensen die willen afvallen, gaan ook op voor vijftig plussers. Maar er zijn wel enkele tips en adviezen te noemen die het afvallen voor mensen van 50+ vergemakkelijken.

Afvallen

De helft van de Nederlandse volwassenen is te zwaar en een deel daarvan heeft zelfs met ernstig overgewicht en obesitas te maken. Dat betekent dat ze te zwaar zijn dan goed voor ze is. Hun gezondheid loopt een verhoogd risico. Bij die risicogroep zitten ook vijftig plussers. Ben jij een van hen? Zorg dan dat je op tijd begint met afvallen. Afvallen houdt in dat je opgeslagen vetten (energie die je uit calorieën haalt) verbrandt. Zo verdwijnt het vet en word je sneller weer gezond en fit.

Bewegen en gezond eten als 50+

We roepen het al jaren, maar die vlieger gaat nog altijd op: afvallen is een kwestie van bewegen en gezond eten. Wie gezond eet krijgt veel minder schadelijke energie binnen en niet meer calorieën dan de toegestane hoeveelheid per dag (2.500 voor mannen en 2.000 voor vrouwen). Wie daarbij ook nog eens beweegt verbrandt het opgeslagen vet nog sneller. Op die manier zorgt de combinatie van bewegen en gezond eten ervoor dat je sneller je gewenste gewicht zult bereiken. Gezond eten houdt in dat je vooral magere producten – zoals yoghurt en kwark – nuttigt en vette producten laat staan. Kies daarom ook voor magere vleesvarianten.

Een dieet kan helpen

Naarmate je ouder wordt is het soms moeilijker vol te houden om anders te gaan eten of om meer te bewegen. Een dieet kan dan heel goed helpen om je richting te geven aan het afvallen. Veel diëten bieden richtlijnen, hulp en adviezen en komen met steun wanneer het even niet lekker loopt. Een dieet kun je eenvoudig uitzoeken via onze website, waar we vele diëten besproken hebben en jaarlijks een top 5 samenstellen van de beste diëten volgens onze gebruikers.

Blijf volhouden

Afvallen is niet makkelijk en dat zal het ook nooit worden. Veel discipline en uithoudingsvermogen zijn dan ook van belang. Je moet je realiseren waar je het voor doet en dat het van belang is om kilo’s te verliezen. Wanneer je van jezelf weet dat je het moeilijk gaat vinden om een dieet vol te houden, kun je altijd kiezen om een gewichtsconsulent in te schakelen. Deze zal je begeleiden, coachen en erdoorheen slepen als je het even niet meer ziet zitten. Wat ook kan helpen is om jezelf te belonen. Stel een plan op van het aantal kilo’s dat je kwijt wil raken en beloon jezelf met iedere vijf of tien kilo die je kwijtgeraakt bent. Het idee achter zo’n beloningssysteem is dat je jezelf motiveert om door te gaan.

Tips voor vijftig plussers

Hoewel afvallen voor vijftig plussers niet veel verschilt van afvallen door jongere mensen, zijn er wel enkele tips die resultaat kunnen bewerkstelligen:

  • ga vaker een stukje wandelen en probeer op die manier aan beweging te komen;
  • zoek een gymclubje op waarmee je kilo’s verbrand;
  • zoek iemand op met wie je samen af kunt vallen en met wie je tips en ervaringen kunt delen.

 

Bewaren

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.