Detox

detoxSoms kiezen mensen voor een andere manier van afvallen dan voor een dieet of afvallen door meer beweging. Ze kiezen dan voor een detox. Een detox houdt in dat je je lichaam ontgift. Alle afvalstoffen worden op juiste wijze afgevoerd, wat ervoor zorgt dat je sneller afvalt.

Gifstoffen

Als je veel en vaak ongezond eet, krijg je veel gifstoffen in je lichaam. Gifstoffen zorgen ervoor dat je lichaam ontregeld raakt. Processen die gaan voor de afbraak van energie en voedingsstoffen doen niet meer wat ze zouden moeten doen. Daardoor blijven vetten langer aanwezig in het lichaam en kunnen ze moeilijker worden verbrand. Wanneer je obesitas hebt, of een ernstige vorm van overgewicht, is het vrijwel zeker dat je gifstoffen in je lichaam hebt. Om af te kunnen vallen is het dus nodig om eerst van die gifstoffen af te komen.

Voorbeelden van gifstoffen

Hoe weet je nu wat gifstoffen zijn? Gifstoffen die in voedsel zitten zijn onder andere bloem, alcohol, aceton, fluoride, aspartaam, transvetten, fructose, aluminium en andere zware metalen. Eet of drink je dus veel producten die deze ingrediënten bevatten? Dan heb je gifstoffen in je lichaam.

Detox dieet

Wanneer je vele gifstoffen in je lichaam hebt, zul je sneller dik worden. Afvallen is dan zo goed als onmogelijk. Door de gifstoffen in je lichaam op te ruimen gaat je lichaam uiteindelijk weer vet verbranden. Het is dus nodig om af te kunnen vallen om van die gifstoffen af te komen. Die gifstoffen kun je met een detox dieet of detox behandeling zien te verwijderen.

Ontgiftingsvoedsel

Een detox kan je helpen om af te vallen. Door van de gifstoffen bevrijd te raken zal je lichaam de draad weer oppakken en uit zichzelf beginnen met het verbranden van vet. Een ontgiftingskuur kan je helpen. Het nadeel is dat een detox dieet heel veel van je vraagt. Je bent er de hele dag mee bezig en komt weinig aan andere zaken toe. Lastig dus als je een gezin hebt of een baan. Bovendien zorgt een detox dieet voor een voortdurend hongerig gevoel. Hoe kun je dan wel je lichaam ontgiften, zonder dat het een aanslag op je leven vormt?

Makkelijke detox

De makkelijke detox is prima zelf en thuis uit te voeren, zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Volg onderstaande richtlijnen en je zal merken dat een detox ook voor jou kan werken:

  • drink veel groene thee en water
  • eet producten die weinig tot geen giftingsstoffen bevatten
  • drink dagelijks een groene smoothie

Groene thee en water

Groene thee en water helpen je lichaam afvalstoffen af te voeren en af te breken. Daardoor is het makkelijk om van gifstoffen verlost te raken.

Weinig giftingsstoffen

Eet producten die weinig tot geen giftingsstoffen bevatten om je lichaam te reinigen. Dat betekent dat je light-producten van frisdrank moet laten staan, weinig producten met bloem moet eten en vooral op zoek moet naar pure producten (zoals groente en fruit).

Groene smoothies

Er zijn genoeg recepten voor groene smoothies te vinden. Onderstaand recept krijg je van ons cadeau:

groene smoothie recept

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.