Dokter Frank dieet

dr drank dieetOoit gehoord van het dokter Frank Dieet? Het dr. Frank dieet is een dieet dat is gebaseerd op het nuttigen van veel eiwitten, veel groenten en een gezonder leven. Het doel van het dieet is om je voldoende te laten eten, zonder dat je honger hebt. Hoe werkt het dieet nu en heeft het effect? In dit artikel aandacht voor het dokter Frank Dieet.

Dokter Frank Dieet

Het boek van dokter Frank van Berkum is een ware bestseller geweest. In 2010 is zelfs een subsidie van 3 miljoen euro vrijgemaakt om het dieet te laten onderzoeken. Waarom werkt het dieet van dr. Frank zo goed?

Werking van het dokter Frank dieet

Het dieet van dr. Frank is voor veel mensen een ideaal dieet. Het is namelijk een dieet waar je geen hongergevoel van krijgt. Het dokter Frank dieet bevat veel eiwitten, zoals in eieren, vlees en vis. Maar tevens voorziet het in ruime hoeveelheden vitamine c en groenten. Het dieet werkt goed om af te vallen, want het is evenwichtig samengesteld. Tevens is het een streng dieet, dat volgens tegenstanders moeilijk vol te houden is.

Gezond Slank met dokter Frank

Het dieetboek ‘Gezond Slank met dokter Frank’ van dokter Frank bevat talloze recepten. Het dieet werkt volgens de meeste lezers omdat ze geen honger hebben en eiwitten voor een optimale verbranding van energie zorgen. Uitgangspunten van het dieet zijn:

  • het dieet bevat eiwitten, sporenelementen, belangrijke vetten, vitaminen en vezels;
  • het dieet geeft een verzadigd gevoel en voorkomt trek in ongezonde snacks;
  • het dieet bevat smakelijke recepten en is goed vol te houden en gezond.

Wat mag je van dokter Frank eten?

In het dokter Frank Dieet staan veel eiwitten op het menu, maar het is niet zo dat je enkel producten met eiwitten mag eten. Daarmee zou het een weinig veelzijdig dieet zijn. Je mag bij het Dr. Frank Dieet ook vis en vlees eten, eieren, groenten, sojabrood, bepaalde soorten kaas en enkele andere tussendoortjes, zoals vlees of vis, groenten, worstjes met augurk, roomkaas met komkommer of augusrk en kaasjes.

Uitgangspunten van het dieet

Wil je dat het dokter Frank dieet voor jou werkt? Dan zul je je moeten houden aan de uitgangsputnen van het dieet. Als je deze richtlijnen goed opvolgt zou het mogelijk moeten zijn om per week zo’n kilo af te vallen. Voor mensen die snel willen afvallen is dat wellicht te traag, maar het betreft wel een veilige manier van afvallen en eentje die ook op de langere termijn effect zal hebben.

Alternatief

Het dokter Frank dieet wordt door tegenstanders gezien als een streng en moeilijk vol te houden dieet. Een eiwitdieet dat wel goed kan werken is het Vitadis dieet. Dit plan helpt je om richting te geven aan een gezonder leven met eiwitten.

Ervaringen dokter Frank dieet

Heb jij ervaringen met het dokter Frank dieet? Laat het ons dan weten in een bericht of een reactie hieronder. We vinden het interessant om meer te weten te komen.

Lees ook over afvallen voor 50+ en afvallen voor 60+

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.