Koolhydraten, eiwitten en stevige billen

Je weet waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk voeding is als je voor stevige billen aan het trainen bent. Maar hoe zit dat nu eigenlijk precies? Waarom wel eiwitten en geen koolhydraten?

In dit artikel leggen we je duidelijk uit wat eiwitten zijn, wat koolhydraten zijn en waarom je meer baat hebt bij eiwitten dan bij koolhydraten. Ook leggen we uit hoe zowel een koolhydraatarm dieet als een eiwitdieet je kan helpen om aan stevige billen te komen.

 

Eiwitten

Net als koolhydraten en vetten vormen eiwitten een deel van je dagelijkse voedingsbehoefte. Samen vormen eiwitten, koolhydraten en vetten de calorieën. Maar in een normaal eet- en drinkpatroon nemen eiwitten maar een kleine plaats in (zo’n 10 tot 20% van de totale voeding). Door die balans te veranderen en op te schroeven naar 30 tot 40% kun je meer eiwitten in je voeding verkrijgen. Dat heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Eiwitten worden niet opgeslagen als vet. Je komt dus niet aan van het eten van eiwitten.
  • De kracht van eiwitten is dat ze je spieren sneller herstellen en spiermassa doen groeien.
  • Je krijgt van eiwitten heel veel energie en kunt dus optimaal trainen en blijven oefenen.

Eiwitten vind je vooral in voeding als vlees en vis, maar ook in ei en groenten zitten veel proteïnen (ander woord voor eiwitten). Eiwitrijke recepten die je optimaal kunnen helpen zijn de recepten in het zeer fraaie boek Fit Chef. Lees onze review.

 

Koolhydraten

Van koolhydraten heb je 2 soorten. De complexe koolhydraten zijn de goede koolhydraten. Daarvan mag je zeker eten. Maar de enkelvoudige koolhydraten worden maar korte tijd omgezet in energie en het restant wordt bewaard als vet. Deze koolhydraten maken ons dik. Als we die koolhydraten blijven eten, zal het vet bij de billen niet verdwijnen. Ook worden we niet sterker in spiermassa. Met andere woorden: het zijn de enkelvoudige koolhydraten die we moeten zien te ruimen en waarvoor we meer eiwitten moeten gaan eten.

Wil je dit goed aanpakken? In het boek de Afslank Receptenbijbel lees je hoe de werking van koolhydraten op je lichaam is en leer je precies hoe je de goede koolhydraten uit voeding benut. Je krijgt heerlijke recepten aangereikt die jou helpen bij het afvallen, maar zeker ook bij de training. Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel.

 

Koolhydraatarm dieet en eiwitdieet

Je kunt baat hebben bij een dieet. Een dieet schrijft je namelijk precies voor hoe je moet eten. Het doel van een dieet is dat je af gaat vallen. Maar een dieet kan je ook prima helpen om aan strakkere billen te komen, zolang je de oefeningen maar uitvoert die daarbij hoort of een dieet combineert met de Strakke Billen Training.

Het maakt op zich niet uit of je kiest voor een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet. Want beide diëten doen hetzelfde: ze laten je minder koolhydraten eten en meer eiwitten.

Daardoor bouw je sneller spiermassa op en worden de spieren die je onder handen neemt bij stevige bilspiertraining sneller hersteld. Een dieet kan op die manier van enorme toegevoegde waarde zijn, daar het voorziet in de juiste voedingsstoffen op de juiste plek.

 

Samenvatting

Eiwitten en koolhydraten maken deel uit van de dagelijkse voedingsbehoefte. Door meer eiwitten te eten en minder enkelvoudige koolhydraten, wordt vet makkelijker verbrand en minder goed opgeslagen. Je valt op die manier niet alleen af, maar bouwt gerichter spiermassa op. Zeker in het geval van billen trainen is dat erg voordelig.

Het maakt niet zoveel uit of je een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet kiest. Beide diëten hebben hetzelfde doel: je minder koolhydraten en meer eiwitten laten eten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.