Het verschil tussen strakke billen en grotere, ronde billen

Bilspiertraining kan zich focussen op twee gebieden: het verkrijgen van strakke billen en het verkrijgen van grotere, ronde billen. Afhankelijk van je wens ga je bepaalde oefeningen doen om aan die billen te komen. In dit artikel leggen we je het verschil uit tussen strakke billen en grotere, ronde billen.

Billen trainen

Als je ervoor kiest om je billen te trainen, kun je in feite twee kanten op:

  • Strakke billen
  • Grotere, ronde billen

Je kiest voor strakke billen als je een dunnere kont wil die gezien mag worden. Strakke billen zorgen dat je kont mooi rond en stevig wordt en weinig vet bevat. Eindelijk kun je afrekenen met die vervelende putjes. Hangen doen je billen vanaf nu echt niet meer.

Maar het kan ook zijn dat je juist wil dat je billen meer opvallen. Ze moeten groter en ronder worden. Veel mannen en vrouwen vinden dat erg mooi en dat kan een doel zijn om voor grote, ronde billen te trainen. Billen die gezien mogen worden en zeker gezien zullen worden.

Welke van de twee je wil bereiken is bepalend voor de oefeningen die je uitvoert en de voeding die je tot je neemt.

 

Verschil in training

Er zijn belangrijke verschillen in training voor platte billen en voor grotere billen. Hoewel de basis van de training vaak hetzelfde is en je dezelfde oefeningen kan doen, gaat het vooral om het verbranden van vet. Bij strakkere billen gaat het er namelijk echt om dat je vet volledig verbrand. Het vet dat zich op heeft gehoopt bij je billen, je bovenbenen en je heupen moet verdwijnen.

Maar bij grotere billen, kan dat vet nog van pas komen. Je moet er dan alleen voor zorgen dat het zich veranderd in spiermassa. Op die manier wordt het vet verbrand en komen er spieren voor terug die qua volume groter zijn en zorgen dat de billen ronder worden (spieren zijn namelijk strak en zorgen dat de boel stevig wordt, vet is slap en laat billen hangen).

Vet verbranden voor strakke billen

Wanneer het je doel is om strakke billen te krijgen, moet je naar verhouding meer cardiotraining gaan doen. Dat betekent meer hardlopen, meer fietsen, meer op de crosstrainer en meer steps. Op die manier pak je de totale vet verbranding aan en reken je ook af met het vet rond je billen. Als je daarnaast de oefeningen voor strakke billen goed uitvoert, kun je in korte termijn genieten van strakkere billen zonder vet.

 

Gericht trainen voor grotere billen

Grotere billen bestaan in een gezonde situatie voor een groot deel uit spieren aangevuld met vet. Je mag dus best wat vet verliezen, zolang je er maar voor zorgt dat de spieren daar wel goed gevoed worden. Dat kan door een gericht eiwitdieet te volgen. Eet meer eiwitten dan je zou doen in een trainingsprogramma voor strakkere billen. Want hoe meer eiwitten jij eet, hoe meer spiermassa er zal ontstaan. En het is die spiermassa die maakt dat je billen groeien, groter en ronder worden.

 

Conclusie

Er is een verschil in het verkrijgen van strakke billen en grote, ronde billen. Wanneer je voor strakke billen gaat, wil je afrekenen met vet en een kont die gezien mag worden, maar die niet extreem opvalt. Wanneer je kiest voor grote, ronde billen wil je juist dat je billen opvallen. Voeding en training zijn hierbij belangrijk. Voor strakke billen moet je meer cardiotraining doen: daarmee verlies je sneller vet en verbrand je meer energie rond je kont. Voor grote, ronde billen moet je meer eiwitten eten en zorgen dat je spieren continu gevoed worden. Zo train je ze groter, ronder en voller.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.