Hulp bij afvallen | Top 5 grootste fabels

afvallen top 5 fabelsWie afvalt komt al snel een aantal hardnekkige fabeltjes over afvallen tegen. We hebben de vijf opvallendste fabeltjes over afvallen op een rijtje gezet.

1 | Dikker door ’s avonds te eten

Laat één ding duidelijk zijn als je bezig bent met afvallen:het maakt je lichaam niet uit hoe laat je eet. Wanneer je wil afvallen is het veel belangrijker op te letten op wat je eet. Vette producten zullen niet helpen met afvallen, terwijl groenten en fruit het afvallen juist stimuleren. Of je die nu ’s middags, ’s ochtends of ’s avonds eet.

2 | Vetvrij? Eet zoveel je wil

Je kunt afvallen door minder vet te eten. Maar dat wil niet zeggen dat je zoveel vetvrije producten (dus producten waar geen of nauwelijks vet in zit) kunt eten als je wilt. Want calorieën en vetten zijn niet per definitie hetzelfde en bij afvallen gaat het toch vooral om die calorieën. Bovendien heeft je lichaam vet nodig, ook als je bezig bent met afvallen.

3 | Je moet sporten als je wil afvallen

Het is helemaal niet zo dat je moet sporten als je wil afvallen. Je kunt op veel andere manieren ook afvallen. Als je er voor zorgt dat er minder calorieën worden gegeten dan verbruikt, ben je al heel ver. Dat neemt niet weg dat sporten goed is en het afvallen zal versnellen.

4 | Maaltijden overslaan helpt bij afvallen

Men denkt dat een overgeslagen maaltijd helpt bij afvallen omdat er minder gegeten wordt. Maar de realiteit is anders. Het hongergevoel zorgt ervoor dat er tijdens een andere maaltijd meer gegeten wordt. Bovendien is een maaltijd overslaan om meerdere redenen niet goed. Zo zorgt het onder meer voor een lage bloedsuikerspiegel. Meerdere kleine maaltijden per dag kunnen zorgen voor een betere bloedsuikerspiegel en doen tevens de honger afnemen. Dit lijkt erg op het ziekenhuisdieet, een crash dieet dat een negatieve invloed op je lichaam heeft.

5 | Je moet iedere dag sporten

Sporten is goed als je wil afvallen. Door te sporten zal het afvallen een stuk sneller gaan. Lichaamsbeweging kan in principe geen kwaad, maar een teveel aan sporten kan uitputtend zijn. Het gevolg is dat afvallen niet meer gebeurt en oude gewoontes weer worden opgepakt. Wie aan het afvallen is doet er goed aan om drie keer per week te sporten. Dat is gezond en beter vol te houden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.