Kan een koolhydraatarm dieet ook mislukken?

Een koolhydraatarm dieet staat bekend om de positieve werking en het gemak waarmee je kunt afvallen. Veel mensen stappen over op een koolhydraatarm dieet omdat dit bij veel mensen effectief is. Ook is een koolhydraatarm dieet zeer goedkoop. Het enige dat je echt hoeft te betalen zijn de ingrediënten voor in koolhydraatarme gerechten. Misschien dat je ook nog een kookboek aanschaft, maar dat zijn de kosten niet.

Als zoveel mensen slagen in het afvallen met een koolhydraatarm dieet, bestaat er dan ook de kans dat het mislukt?

Persoonlijk

Het succes van afvallen hangt niet alleen af van het dieet, maar is ook heel persoonlijk. De instelling waarmee jij een dieet begint, is van cruciaal belang. Als je een dieet aanschaft en denkt dat je af kan vallen door weinig moeite te doen of richtlijnen niet na te leven, dan snap je ook dat het niet gaat werken.

Je kunt daar boos over zijn of verdrietig om worden, maar je zal zelf actie moeten ondernemen om succesvol af te vallen.

De wijze waarop jij een dieet benadert kan er dus voor zorgen dat je niet gaat slagen. Ben je te laks of te lui? Kook je niet zoals het is voorgeschreven? Ben je met andere woorden eigenwijs? Dan is de kans groot dat een dieet (ook het succesvolle koolhydraatarme dieet) bij jou gaat mislukken.

 

Verkeerde recepten

Een koolhydraatarm dieet kan om ook een andere reden mislukken. Wanneer je je hebt verdiept in dit dieet, weet je dat recepten koolhydraatarm moeten zijn.

Maar niet alle recepten die je op internet kan vinden zijn ook echt koolhydraatarm. Ook al staat het erbij. Er is een definitie voor recepten om aan te geven wanneer ze koolhydraatarm zijn. Wanneer jij die definitie niet goed vertaalt en niet kritisch bent naar de recepten die je op internet vindt, bestaat de kans dat je veel verborgen koolhydraten eet.

Je hebt het gevoel dat je goed bezig bent, maar in wezen dragen de recepten nauwelijks iets bij aan het afvallen. Dat is dan ook eeuwig zonde. Zonde van je tijd en zonde van de moeite. Voorkom dit soort veelvoorkomende problemen door een goed kookboek aan te schaffen.

 

Je compenseert

Er zijn mensen die zich heel goed kunnen houden aan een koolhydraatarm dieet en de recepten op de juiste manier klaarmaken en op eten. Ze kopen diverse kookboeken, lezen zich in en gaan fanatiek aan de slag.

Maar wanneer je dit compenseert, val je uiteindelijk ook niet af. De energie die je verloren bent is uiteindelijk vetmassa die je kwijtraakt. Als jij zorgt dat je verloren energie weer wordt aangevuld, dan wordt de vetmassa niet verbrand.

Compenseren kan dus een stagnerende factor zijn binnen welk dieet dan ook.

 

Conclusie

Verschillende factoren bepalen of een dieet succesvol uitpakt voor je of niet. Daar ben je zelf hoofdelijk verantwoordelijk voor. Als jij een dieet niet uitvoert zoals het wordt voorgeschreven, is de kans op mislukking groot. Andere factoren die meespelen zijn dat je de verkeerde recepten bereidt en recepten bereidt die helemaal niet laag in koolhydraten zijn (terwijl ze dat wel zeggen te zijn). Koop daarom altijd een kookboek, zeker als je net begint met koolhydraatarme gerechten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.