Een koolhydraatarm dieet tijdens de zwangerschap

Niet voor niets is een koolhydraatarm dieet de eerste keuze van mensen die op een prettige manier gewicht willen verliezen. Een koolhydraatarm dieet is namelijk makkelijk te volgen (direct te volgen), lekker en ook nog eens effectief. Daarbij kun je met een koolhydraatarm dieet in korte tijd al heel veel resultaat boeken.

Maar wat nu als je zwanger bent?

Een koolhydraatarm dieet is een vriendelijk dieet. Voor mensen met diabetes en mensen met een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol is het prima te gebruiken. Ook tijdens de zwangerschap is een koolhydraatarm dieet goed te volgen. Het is niet schadelijk voor je kindje en ook niet voor jezelf.

We geven je graag 5 tips om tijdens de zwangerschap het beste uit een koolhydraatarm dieet te halen.

Multivitaminen

Omdat je met een koolhydraatarm dieet wijzigingen aanbrengt in de voedingsstoffen die je binnenkrijgt, verandert er ook wat op het gebied van mineralen en vitaminen. Om die reden is het belangrijk om multivitaminen te slikken. Zo weet je zeker dat je vitaminen binnenkrijgt die je anders wellicht niet binnenkrijgt.

Het zou zonde zijn om daar te laat achter te komen. Zorg dat je kiest voor multivitaminen met mineralen.

 

Drink voldoende vocht

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt heeft je lichaam een ander ritme dan wanneer je dat niet doet. Water kan helpen om een en ander te versoepelen. Het heeft een reinigende functie en helpt afvalstoffen sneller het lichaam uit.

Een ander voordeel is dat voldoende vocht kwaaltjes als hoofdpijn en duizeligheid tegengaat.

 

Ritme in het eten

Het is belangrijk dat je een goed ritme in je voeding hebt. Je moet in elk geval de drie maaltijden op een dag aangrijpen om voldoende te eten. Het is belangrijk voor je vet verbranding om op gezette tijden te eten en steeds minstens 4 uur tussen een maaltijd te houden.

Op die manier is je energievoorraad op en kan hij goed weer aangevuld worden. Een ander belangrijk ritme is dat je voldoende rust pakt. Zonder rust kan je lichaam zich niet herstellen.

 

Ontlasting

Het is belangrijk om je ontlasting in de gaten te houden. Als je net gestart bent met een koolhydraatarm dieet, bestaat de kans dat je geen brood meer eet. Je krijgt dus ook die vezels niet meer binnen. De klachten die je daardoor kan krijgen is last van obstipatie.

Wees dus kritisch over je ontlasting. Buikklachten wijzen erop dat je ergens iets mist. Je kunt dan vezelpreparaat gebruiken. Hierbij moet je wel genoeg drinken.

 

Niet te streng

Het koolhydraatarm dieet is een heel prettig dieet. Het is flexibel en past zich aan de gebruiker aan. Aangezien jij zwanger bent, moet je dus niet het meest strenge dieet volgen. Dat heeft namelijk geen zin, want als zwangere vrouw heb je vaak honger en moet je gewoon de kans krijgen om aan energie te komen.

Stel jezelf daar dan ook op in. Je bent niet zo zeer bezig met afvallen, maar wel met zwanger zijn. En dat laatste staat nu toch echt voorop!

 

Conclusie

Een koolhydraatarm dieet past prima binnen een zwangerschap, mits je rekening houdt met jezelf en je kindje voorop plaatst. Je zwangerschap is goed koolhydraatarm te volgen met de genoemde tips.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.