Snel afvallen met sporten

Afvallen met sportenAfvallen met sporten, wie heeft er niet over gehoord? De meeste mensen die willen afvallen kiezen voor een combinatie van gezonder eten en meer bewegen. Maar hoe kun je nu meer bewegen en welke sporten helpen je nu echt goed bij afvallen?

Bewegen is gewicht verliezen

Wie beweegt verbrandt energie en wie veel energie verbrandt verlies vet. Afvallen en bewegen gaan dus hand in hand met elkaar. Maar het gaat niet alleen om beweging, het gaat ook om een aangepaste wijze van voeding. Wie gezond eet en daarbij veel beweegt zal zeker snel effect ervaren. Toch kan het altijd even duren voor je effect begint te ervaren. Afvallen gaat namelijk niet altijd even snel en je lichaam heeft tijd nodig om aan je nieuwe ritme te wennen.

Beweeg meer

Beweeg zoveel je maar kan. In een dag kun je heel veel bewegen, zeker als je dat voorheen nauwelijks deed. Hieronder een aantal voorbeelden:
  • neem de fiets in plaats van de auto of ga lopend in plaats van op de fiets;
  • loop op je werk via de trap en stap niet direct in de lift;
  • ga op je werk twee keer per uur even een stukje lopen, bijvoorbeeld naar de koffiemachine (koffie zonder suiker en melk) of naar de printer;
  • zoek een sport op die je meerdere keren per week kunt beoefenen;
  • ga in het weekend een groot stuk wandelen of fietsen.
Zoals je ziet is het mogelijk om zelf al heel veel te veranderen in je dagelijkse ritme waardoor je aan meer beweging toekomt. Toch gaat het allemaal nog sneller door te sporten.

Sporten en snel afvallen

Wil je pas echt snel afvallen met sporten? Kies dan voor één van de sporten in onderstaand lijstje. Met deze sporten zul je – als je ze op de juiste wijze beoefent – echt effect ervaren.

Hardlopen

Als je hardloopt zul je na ongeveer 20 minuten vet beginnen te verbranden, want dan ben je door je voorraadje heen. Loop je dus 40 minuten tot een uur, dan verbrand je al aardig wat calorieën. Bouw het hardlopen wel voorzichtig op, want je zou niet de eerste zijn die geblesseerd raakt en daardoor helemaal niet meer kan sporten.

Tennis

Tennis is een sport waarbij je veel beweegt. Je moet in korte tijd razendsnel zijn en korte afstanden overbruggen. In het begin kost het even wat moeite om de sport te leren, maar zodra je eenmaal getraind bent, zal het tennissen je zeker helpen met afvallen.

Zwemmen

Zwemmen is een sport die je zeker zal helpen snel af te vallen. Met zwemmen verbrand je razendsnel kilo’s en opgeslagen vetten, waardoor je spiermassa toeneemt. En een toenemende spiermassa helpt weer om nog sneller af te vallen.

Krachttraining

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar krachttraining kan je helpen om snel af te vallen met sporten. Net als bij zwemmen neemt je spiermassa toe, waardoor vetten sneller worden afgebroken en omgezet tot spiermassa. Daarmee zul je nog sneller afvallen.

Sport niet alleen

Bij voorkeur sport je samen met iemand, zodat je elkaar kunt stimuleren en motiveren. Bovenstaande sporten lenen zich er prima voor om niet alleen te hoeven doen. Wanneer je het zelf echter prettig vindt om alleen bezig te zijn, is daar natuurlijk geen bezwaar tegen.

Laat een reactie achter