Top 3 diëten die zich richten op je gezondheid

Wanneer je wil afvallen of gezonder wil leven, heb je verscheidene mogelijkheden. En elke dag komen er nieuwe mogelijkheden bij. Er verschijnen steeds meer diëten en receptenboeken die je helpen bij het afvallen.

Maar ook is te zien dat steeds meer van die dieetboeken zich richten op de algehele gezondheid. Het lijkt al lang niet meer alleen om afvallen te gaan. Juist ook het wegnemen van stress, het laten dalen van de suikerspiegel, bloeddruk en cholesterol en het voorkomen van diabetes staat centraal in de nieuwste diëten.

Ken jij deze diëten al? We stellen de top 3 van beste diëten die zich richten op je algehele gezondheid graag aan je voor.

Het Paleo dieet

Paleo brengt ons terug naar de tijd waarin onze verre voorouders nog in grotten woonden en achter dieren aanjoegen alvorens ze op te eten. Het was een tijd waarin je letterlijk moest zien te overleven. Jagen en opgejaagd worden.

Desondanks is uit vele studies gebleken dat onze voorouders het een stuk beter hadden dan wij. Ze waren energieker, gezonder en fitter. Ze hadden veel minder stress dan wij en helemaal geen last van kwaaltjes waar wij zelfs aan kunnen overlijden. Denk aan obesitas, diabetes, een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk.

Paleo gaat uit van de eetgewoontes uit de prehistorie en voert die door in onze maatschappij. Daarmee kom je niet alleen toe aan afvallen, maar krijg je ook nog eens allerlei richtlijnen om weer gelukkig, los van stress en uitgerust in het leven te staan.

 

Het Dash Dieet

Een ander dieet dat de algehele gezondheid behandelt is het Dash dieet. In dit dieet richt je je niet hoofdzakelijk op afvallen, maar op het wegnemen van schadelijke producten in je voeding. Je eet minder zout.

Het resultaat van het Dash dieet is dat je bloeddruk daalt, je cholesterol daalt, je suikerspiegel daalt en je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Dat komt alleemaal door het aannemen van een ander eet- en leefpatroon, waardoor je meer energie overhoudt dan ooit te voren.

Dit dieet is erg geliefd in Amerika, maar komt langzaam ook de Nederlandse grenzen over.

 

Weight Watchers Feel Good

De nieuwste wijzigingen binnen Weight Watchers hebben het Feel Good programma opgeleverd: een uitgebreid dieetprogramma waarbij afvallen niet meer als enige centraal staat. Feel Good richt zich op drie punten, namelijk eten, bewegen en leven.

Met andere woorden: je kunt pas afvallen als je lekker in je vel zit. Deze geestelijke stap van Weight Watchers heeft de wereld verrast, maar is wel heel duidelijk een antwoord op waar veel mensen naar zoeken. De kwaliteit van het leven staat weer voorop.

 

Gemeenschappelijke deler

Binnen deze drie diëten – en met name de eerste twee – is een gemeenschappelijke deler te vinden. Een koolhydraatarm dieet staat namelijk aan de basis van zowel Paleo als het Dash dieet en is ook veelvuldig terug te zien in het “eet” onderdeel van Weight Watchers.

Het koolhydraatarme dieet heeft hiermee wederom bewezen een dieet te zijn waarmee je zeer effectief af kan vallen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.