Dieet tips

dieet tipsMensen zoeken veel naar diëten als ze willen afvallen. Een dieet heeft natuurlijk heel veel voordelen te bieden. In dit artikel aandacht voor het idee achter een dieet en hulp bij het zoeken van een geschikt dieet.

Dieet helpt bij afvallen

Waarom veel mensen voor een dieet kiezen, is omdat een dieet veel houvast biedt. Een dieet biedt richtlijnen bij het afvallen, geeft ideeën en recepten en zorgt er voor dat een dieet makkelijk langere tijd is vol te houden. Wie afvalt met een dieet voelt zich vaak gesteund door het dieet en de wetenschap dat meer mensen met hetzelfde dieet bezig zijn. Zeker met de komst van het internet zijn diëten zich ook online gaan vertakken en zoeken ‘lotgenoten’ elkaar via fora en internetsites op.

Een goed dieet

Als je een dieet zoekt heb je de keuze uit ontelbare diëten, in binnen- en buitenland. Wat is nu de definitie van een goed dieet? Hieronder enkele punten waar een goed dieet aan zou moeten voldoen:

  • het dieet is haalbaar, uit te voeren en in te plannen in een normale week;
  • het dieet is duidelijk, goed onderbouwd en zorgt voor aanvullende informatie;
  • het dieet bevat alternatieve recepten en manieren van leven die kunnen helpen bij het afvallen;
  • het dieet heeft eerder tot aantoonbare resultaten geleid.

Wanneer een dieet aan deze vier punten voldoet, kun je spreken van een goed dieet. Maar wat heel belangrijk is bij een dieet, is dat het bij jou past. Jij bent immers degene die het dieet langere tijd zal moeten volgen.

Beginnen met een dieet

Een andere belangrijke dieet tip is dat je bij het beginnen aan een dieet de tijd neemt. Zorg dat je op een goed moment begint, het liefst aan het begin van de week of in het weekend, zodat je tijd hebt om je goed in het dieet te verdiepen. Dat is het meest effectieve. Lees je ook van tevoren in, zodat je weet wat het dieet in de loop der tijd voor je zal gaan betekenen en wat er van je wordt verwacht. Leg andere mensen om je heen uit dat je bezig bent met een dieet en dat je verwacht dat ze je daarin zullen steunen.

Niet meerdere diëten tegelijk

Een heel belangrijke andere tip voor als je een dieet begint is dat je slechts één dieet tegelijk probeert. Natuurlijk kan het zo zijn dat een dieet niet werkt voor je, maar ga dan niet een ander dieet tegelijkertijd toepassen. Breek het huidige dieet af, wacht een kort moment en begin dan aan het nieuwe dieet. Het risico bestaat namelijk dat je met meerdere diëten tegelijk verschillende voeding binnenkrijgt die los van elkaar goed zijn, maar bij elkaar genomen niet helpen met afvallen.

Drie suggesties

Per maand bezoeken duizenden mensen onze website. Veel van hen zijn bezig met een dieet. Al eerder stelden we een lijstje op van de beste diëten, zoals we dat ieder jaar doen. Maar voor de volledigheid volgen hier nog enkele suggesties.

Koolhydraatarm dieet

Koolhydraten worden door experts gezien als de echte boosdoeners. Ze zorgen er namelijk voor dat je niet afvalt, meer eerder aankomt. Dat heeft te maken met het insulinegehalte in koolhydraten. Vervang koolhydraten en val gegarandeerd af.

Eiwitdieet

De kracht van eiwitten worden optimaal benut in het eiwitdieet. Voorbeelden van het eiwitdieet zijn al eerder op deze website besproken, zoals het Vitadis Slanker Leven Plan. Met eiwitten val je gegarandeerd snel af.

De Paleo Revolutie

Net als het bekende dr. Atkins dieet gaat de Paleo Revolutie uit van een etensstijl die als bijzonder gezond wordt beschouwd. Niet alleen zul je je lekkerder in je vel voelen zitten, tevens val je vele kilo’s af.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.