Afvallen met avocado

De avocado helpt bij afvallen! Overtollige kilo’s kwijtraken en snel afvallen doe je vanaf nu met behulp van een avocado. Eerder al beschreven we feiten en fabels over fruit, maar wat betreft de avocado hoef je je geen zorgen te maken. De avocado helpt je echt met afvallen.

Gezonde voeding

Natuurlijk ken je het belang van gezonde voeding als geen ander. Geen vettigheid, maar vooral gezonde tussendoortjes, zoals komkommers en tomaten. Nu kun je ook de avocado in dat rijtje scharen, want:
  • de avocado is een gezonde bron van voeding;
  • de avocado remt de eetlust af.

Afremmen van de eetlust en afvallen met avocado

De eetlust afremmen is wat centraal staat in veel diëten. Je dient er dan voor te zorgen dat je zodanig eet dat je geen honger meer hebt en je je dus ook niet meer kunt vergrijpen aan lekkere, maar vette snacks. De avocado heeft die werking van zichzelf. Dus eet een gezonde avocado en merk dat je veel minder honger hebt. Op die manier kun je afvallen met avocado.

Verzadiging

Het draait bij de avocado allemaal om verzadiging. Je kunt afvallen als je een halve avocado toevoegt aan iedere maaltijd. Daarmee eet je gewoon gezond, maar rem je direct lekkere trek af. Voor mensen die gewicht willen verliezen en willen afvallen is de avocado dus bijzonder goed te gebruiken.

Onderzoek naar afvallen met avocado’s

Er is vanuit de Loma Lina University uitgebreid onderzoek gedaan naar de avocado en gewichtsverlies. 26 vrijwilligers met overgewicht kregen eerst een normaal ontbijt en vervolgens drie verschillende types lunch. Een van de lunches was zonder avocado, eentje was er met avocado en een lunch met een halve avocado. Na de maaltijd werd gevraagd in hoeverre de personen nog honger hadden en in hoeverre ze verzadigd waren. De personen die een halve avocado aan hun lunch hadden toegevoegd gekregen, gaven aan dat ze minder honger hadden.

Gezondste vruchten

Waar we eerder beschreven dat veel vruchten ongezond zijn en veel calorieën en koolhydraten bevatten, is dat van de avocado niet echt te zeggen. Deze vrucht, die vooral in Zuid-Amerikaanse landen wordt gekweekt, zit vol met gezonde voedingswaarden. Onder meer:
  • vitamine B6;
  • vitamine C;
  • vitamine K;
  • koper;
  • kalium;
  • vezels;
  • foliumzuur.
Een avocado zorgt dat je lichaam sneller belangrijke (en gezonde) voedingsstoffen opneemt. Dat is handig bij het afvallen, want daar moet je doorgaans zelf veel moeite voor doen.

Avocado eten

De avocado wordt vooral rauw gegeten en kan dan ook makkelijk verwerkt worden in een salade. Wanneer je dat niet leuk of lekker vindt, kun je ook een dipsausje maken van avocado, de avocado verwerken in de pasta of combineren met tonijn. Op brood is een avocado eventueel ook te eten. Wat je beter niet kan doen is een avocado opwarmen, want daar wordt de vrucht erg bitter van. Als je twee avocado’s per week eet, zul je zeker effect ervaren. 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.