Afvallen met eiwitshakes

eiwitshakesEiwitshakes kunnen je goed helpen bij het afvallen. Wist je dat eiwitten de vetverbranding verhogen? Een eiwitshake zorgt er dus voor dat je sneller vet verbrandt dan normaal. In dit artikel aandacht voor afvallen door middel van eiwitshakes.

Eiwitshakes als middel om vet te verliezen

Wie veelvuldig bezig is geweest met afvallen kan al van alles hebben geprobeerd. Dieet na dieet, methode na methode, sporten en aangepaste voeding. Wellicht is afvallen met een eiwitshake wat je zoekt. Eiwitten zorgen namelijk dat je sneller vet verbrand. Per 100 ingenomen calorieën blijven er nog zo’n 70 over. Wanneer je iets anders eet, zoals koolhydraten, zijn dat er ongeveer 92. Dat zijn er ruim 20 meer! Vetten zorgen voor een nog hogere dosis calorieën, namelijk 97. Een rekensommetje leert dus dat eiwitshakes ervoor zorgen dat je minder energie in vet om zal zetten.

Eiwitten kosten energie

Hoe komt het dat je zoveel calorieën verbrandt met eiwitten? Eiwitshakes laten zich moeilijk verwerken. Het kost je lichaam simpelweg meer energie om eiwitten om te zetten in energie en ze te verbranden. Daardoor wordt de vet verbranding in je lichaam verghoofd en houd je minder calorieën over. Door middel van eiwitshakes kun jij dus snel op gewicht komen en op een gezonde wijze afvallen.

Voel je vol met eiwitten

Een groot voordeel van eiwitten is dat ze je het gevoel geven dat je vol zit. Met andere woorden zul je minder snel naar snacks en tussendoortjes grijpen omdat je trek hebt. Eiwitten kosten niet alleen veel energie, maar geven je dus ook een verzadigd gevoel.  Erg prettig, want op die manier val je eigenlijk dubbel af.

Spieren

Een ander bijkomend voordeel is dat spieren eiwitten gebruiken om sterker te worden. Als je al veel spieren hebt, zullen eiwitten worden opgenomen door je spieren. Je spieren zetten automatisch energie om in spiermassa, waardoor ze niet worden opgeslagen als vetten. Voor jou erg voordelig, want zo zul je nóg sneller afvallen als je veel spieren kweekt. En als je spieren om veel energie vragen, kun je natuurlijk ook weer wat meer eten.

Neem een eiwitshake

Een eiwitshake is makkelijk in te nemen. Gezond eten en niet teveel snoepen zijn daarbij een pré. Je hoeft je met een eiwitshake echter niet aan een streng dieet te houden.  Zo kun je toch lekker uit eten gaan zonder dat je rekening hoeft te houden met wat je precies eet. Een eiwitshake kun je ’s ochtends bij het ontbijt nemen, waardoor het de rest van de dag voor je gaat werken. Ook bij andere maaltijden kun je eiwitshakes nuttigen. Maar wanneer je bang bent dat je gaat snoepen, kun je er ook voor kiezen om ze niet tijdens een maaltijd te nemen, maar tussen twee maaltijden in. Dan is het als het ware je tussendoortje.

Eiwitpoeder

Om een goede eiwitshake te hebben, kun je het beste eiwitpoeder kopen. Die poeder meng je door een shake heen. Je kunt dan ook zelf de smaak van je eiwitshakes bepalen.

Voordelen van eiwitshakes op een rijtje

Hieronder nog even de voordelen van afvallen met een eiwitshake op een rijtje:

  • Eiwitshakes zorgen dat je een vol gevoel hebt, waardoor je minder zult snoepen;
  • Eiwitshakes houden de opslag van vet tegen en verhogen de verbranding ervan;
  • Met eiwitshakes kun je eenvoudig afvallen zonder dat het je teveel aanpassingen kost.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.