Beter slapen door een koolhydraatarm dieet te volgen

Wist jij dat een koolhydraatarm dieet je kan helpen een betere nachtrust te krijgen? Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen beter uitrusten.

Dat komt omdat ze beter slapen.

Maar hoe kan het nu dat een dieet ervoor zorgt dat je nachtrust verbetert? De reden daarvoor is niet eens heel vreemd.

 

Koolhydraatarmer eten en leven

Wie besluit koolhydraatarmer te gaan leven en te gaan eten doet zijn lichaam een groot plezier. Want het lichaam heeft het eigenlijk heel zwaar met al die koolhydraten in al die voeding. Het kan de energie gewoonweg niet kwijt. En dus wordt de energie opgeslagen als vet.

Door koolhydraatarmer te gaan leven ontlast je je lichaam dus. Vet hoeft niet meer te worden opgeslagen, want er is geen overschot aan koolhydraten meer.

Wel krijg je andere energie binnen (andere koolhydraten, namelijk de complexe koolhydraten), waardoor je fit blijft en gewoon kunt doen wat je altijd al deed. Maar je kunt nu zelfs meer! Van een koolhydraatarm dieet krijg je meer energie.

 

Rusteloos?

In het begin zijn er mensen die zichzelf rusteloos vinden. Ze hebben het gevoel dat ze hun ei niet kwijt kunnen. Dat komt omdat ze nu echte energie over hebben. Ze zouden met gemak een flinke wandeling kunnen maken, kunnen gaan zwemmen of een potje kunnen gaan voetballen.

Gelukkig hebben ze dat vaak zelf ook door en combineren de meeste mensen hun succesvolle koolhydraatarme dieet met een sport.

Daardoor raken ze de energie alsnog kwijt, maar houden ze er wel een voldaan en tevreden gevoel aan over. Zeker in het begin is het lastig om richting te geven aan die extra energie, maar na een paar dagen of weken lukt dat de meeste mensen wel.

 

Uitgeblust

Je krijgt veel energie, maar hebt ook meer zin om die energie op te maken. Het zijn niet langer piekmomenten zoals met de snelle koolhydraten, maar momenten van energie die langer aanhouden. Je kunt dus lekker van alles doen.

Niet gek dat deze mensen na een dag in touw te zijn geweest echt uitgeblust zijn. Ze zijn niet alleen lichamelijk vermoeid, maar ook geestelijk. En dat is een positieve ontwikkeling, want daardoor kunnen ze goed slapen en écht uitrusten. Het is nu vermoeidheid door activiteit van alle dag, niet vermoeidheid omdat ze zich ongelukkig voelen of gestrest zijn.

Deze positieve, voldane vermoeidheid zal resulteren in een goede nachtrust.

Dankzij die goede nachtrust waarin volgers van een koolhydraatarm dieet goed doorslapen, rusten ze echt uit en kunnen ze de volgende dag weer vol energie verder.

Bijkomende voordelen hiervan zijn dat stress afneemt en mensen zich gelukkiger voelen en minder zorgen maken.

 

Conclusie

Kamp jij al een tijdje met problemen om te gaan slapen en lukt het je niet om echt uit te rusten? Zit je al een tijdje niet lekker in je vel en is je energie zo goed als op? Misschien is het dan voor jou ook eens tijd om de positieve effecten van een koolhydraatarm dieet te ondervinden. Met een goed koolhydraatarm dieet werk je op meerdere fronten aan je gezondheid. Je nachtrust zal er dan ook zeker op vooruit gaan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.