Het gevaar van overgewicht

risico van overgewichtWeinig mensen beseffen zich dat overgewicht gevaarlijk kan zijn. In Nederland is bijna de helft van de volwassen mensen te zwaar en een groot deel daarvan kampt met een ernstige vorm van overgewicht of zelfs obesitas. Het gevaar van overgewicht zit hem in ernstige risico’s met betrekking tot de gezondheid. Hoe kun je je gezondheid redden en overgewicht tegengaan?

Het begint met besef

Veel mensen beseffen niet dat ze te zwaar zijn of beseffen het wel, maar zien niet in dat dit gevaarlijk is. Een gezond BMI betekent dat je een gezond lichaam hebt. Een gezond BMI betekent dat je lengte overeenkomt met je gewicht en je leeftijd. Ben je klein en zwaar, dan zul je een hogere BMI hebben dan wanneer je lang bent en niet al te zwaar. Wil je weten wat jouw BMI is? Bereken je BMI.

Gezondheidsproblemen

Dikke mensen lopen een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Wie te dik is loopt een verhoogd risico op een hartaanval of hartinfarct. Tevens kunnen aders dichtslibben, waardoor het bloed niet goed meer rond kan komen. Bovendien hebben mensen met overgewicht vaak teveel suiker en kunnen ze lijden aan diabetes (suikerziekte).

Herken jezelf

Wanneer je te dik bent zul je dat merken aan een aantal zaken die niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Je zult eerder buiten adem zijn, weinig tot geen conditie meer hebben en ook steeds minder zin hebben om erop uit te gaan. Tevens zul je je vaker depressief of ongelukkig voelen, waardoor je het risico loopt alleen maar meer te gaan eten en nog dikker te worden. Als je jezelf in deze beelden herkent is het tijd voor actie. Voor jou is het noodzakelijk dat je gaan afvallen.

Obesitas

Ben je veel te zwaar? Is je BMI zo hoog dat je obesitas of misschien zelfs wel morbide obesitas hebt? In dat geval is het van belang om de huisarts op te zoeken. Deze kan je begeleiden om op de juiste manier af te slanken en gewicht te verliezen. Doe dit zo snel mogelijk.

Afvallen om gezond te worden

Wil jij weer lekker kunnen leven? Je fit voelen en meer conditie hebben, om zo meer plezier in het leven te beleven? Dan is het zaak om af te gaan vallen. Afvallen begint met de juiste balans tussen gezonde voeding (groente en fruit) en veel beweging. Zorg er dan ook voor dat je niet compenseert. Wat er eenmaal af is hoeft er niet vervolgens weer aan gegeten te worden, omdat je vindt dat je dat verdiend hebt. Afvallen is dus een verandering in je levensstijl.

Dieet

Wil je een goede handleiding om effectief af te vallen en blijvend gewicht te verliezen? Ga dan op zoek naar een dieet dat je verder kan helpen. Voorbeelden van goede diëten zijn bijvoorbeeld het eiwitdieet en het koolhydraatarme dieet. Deze diëten hebben de afgelopen jaren al veel van onze lezers geholpen om effectief vet te verbranden en blijvend af te vallen. Niet voor niks zijn dit de meest populaire diëten van 2014 en zullen ze het ook in 2015 zeker goed gaan doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.