Hoe kies je een koolhydraatarm receptenboek uit?

Het aanbod aan koolhydraatarme receptenboeken groeit met de dag. In Nederland alleen al verschijnen er jaarlijks vele boeken vol met koolhydraatarme recepten. Ook internationaal zijn er veel receptenboeken te vinden.

Hoe kies je nu het beste boek uit al die boeken?

Dieetkompas is een groot voorstander van een koolhydraatarm dieet. Maar tegelijkertijd is Dieetkompas ook heel kritisch, want er zijn veel recepten die zichzelf ten onrechte koolhydraatarm noemen. Pas dus op met internet en kies een goed boek uit. Zeker als je wil beginnen met een koolhydraatarm dieet kan een goed boek je heel goed op weg helpen.

Wees kritisch, pas op met internet!

Het lijkt heel makkelijk om je koolhydraatarme recepten van het internet te plukken. Er is alleen een groot nadeel aan het internet: iedereen kan er producten opzetten.

Dus ook iedereen kan er recepten opzetten en claimen dat ze koolhydraatarm zijn!

Vaak is het niet eens kwaad bedoeld. Mensen zijn enthousiast over een recept en weten dat mensen graag koolhydraatarm eten, dus plakken ze het label “koolhydraatarm” voor een recept dat in feite vol zit met snelle koolhydraten.

Recepten op basis van pasta, rijst en brood zijn daar voorbeelden van, maar ook aardappelgerechten kunnen vol zitten met koolhydraten.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe zonde zou het zijn dat jij een koolhydraatarm dieet probeert te volgen en dat het je helemaal niet lukt? Dat je er dan achter komt dat de gerechten die jij de afgelopen weken bent gaan eten, helemaal niet koolhydraatarm zijn?

Je kunt jezelf dan wel voor je kop slaan, want zeer waarschijnlijk ben je geen grammetje afgevallen. Misschien zelfs wel bijgekomen.

Dit verschijnsel is dus beter te voorkomen dan te genezen. We helpen je er graag bij door je richtlijnen te geven om koolhydraatarme receptenboeken uit te kiezen.

 

Hoe kies je een goed koolhydraatarm kookboek?

Wanneer je een koolhydraatarm kookboek aan wil schaffen, willen we je de volgende vier tips meegeven. Een antwoord op die vragen geeft namelijk aan hoe betrouwbaar en succesvol een boek is.

  1. Doe onderzoek naar de auteur van het boek

Wie is de auteur van het boek? Is het iemand die zich bezighoudt met voeding? Iemand die makkelijk te vinden is en misschien wel een website heeft waarop nog meer informatie te vinden is? Je kunt de auteur met internet vaak makkelijk vinden en bepalen of het iemand is met verstand van zaken.

  1. Wat vinden anderen?

Niets helpt je zo goed bij het maken van een keuze als wat anderen ergens van vinden. Lees dus recensies en vraag hier ook gerust naar op fora.

Wanneer boeken bevallen en zinvol zijn, kun je dat vast ergens terug lezen.

  1. Kijk een boek in

De meeste boekwinkels laten je boeken inkijken. Zo kun jij in een paar seconden al bepalen of een boek voor jou is weggelegd of niet. Kijk naar dingen die jij belangrijk vindt: afbeeldingen bij de gerechten, voedingswaarden, afwisseling en variatie?

Maak desnoods een lijstje en houd bij wat je bevindingen zijn.

  1. Geeft het boek ook informatie?

Een koolhydraatarm kookboek hoort vandaag de dag meer te doen dan alleen maar recepten te geven. Kennis is minstens zo belangrijk. Een goed koolhydraatarm kookboek geeft je veel informatie over wat je eet en hoe je dat dient te bereiden. Staat die informatie niet in het boek? Dan is het de moeite van het lezen niet waard.

 

Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel

Dieetkompas is erg enthousiast over de Afslank Receptenbijbel. Het voldoet aan de vier genoemde punten, maar is ook bij onze lezers geliefd. Je vindt hierin de lekkerste recepten die je gegarandeerd helpen bij het afvallen. Los daarvan zitten er in dit boek dieetschema’s en weekmenu’s. Afvallen wordt zo echt een eitje. Lees onze review.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.